Şirineasa va mai scrie o filă în istoria fotbalului vâlcean!


• modernul stadion realizat de edilul Dan Săraru va găzdui, pe 4 iunie, finala Cupei României – faza judeţeană • este pentru prima dată când ultimul act al competiţiei se va disputa pe o arenă din mediul rural

Oficialii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea au decis, zilele trecute, numele locaţiei în care se va disputa finala fazei judeţene a Cupei României, ediţia 2013/2014. Astfel, deşi pentru acest privilegiu se luptau mai multe stadioane, AJF-ul a decis ca, în vară, ultimul act al competiţiei knock-out să se desfăşoare pe modernul stadion din comuna Şirineasa, realizat în urma eforturilor depuse de către alesul liberal al acestei localităţi, Dan Săraru. Însă, trebuie precizat faptul că, deşi vom asista la o premieră pentru fotbalul judeţean, Şirineasa fiind prima comună în care se va organiza un eveniment atât de important, decizia oficialilor AJF nu este una întâmplătoare. Aşa cum am precizat în urmă cu câteva luni, când arena din Şirineasa a fost inaugurată, condiţiile de aici sunt unele ideale pentru practicarea fotbalului, stadionul fiind prevăzut cu vestiare moderne, tribună cu scaune, terenul are dimensiuni conform standardelor UEFA, iar gazonul se prezintă în condiţii foarte bune. De altfel, stadionul din Şirineasa poate fi omologat chiar şi pentru jocuri la nivelul Ligii a II-a.

Toate bune şi frumoase pentru fotbalul din Şirineasa… cu o singură excepţie

Premiera despre care vorbim, aceea ca un stadion din mediul rural să găzduiască finala Cupei României la fotbal – faza judeţeană, va aduce, cu siguranţă, şi mai multă vizibilitate localităţii din centrul judeţului nostru, iar acest sport va fi şi mai iubit, în rândul localnicilor, decât este în prezent. Totuşi, bucuria iubitorilor fotbalului din Şirineasa putea fi şi mai mare dacă echipa din comuna lor ar fi avut şansa să evolueze pe stadionul din localitate, în mare finală. Din păcate pentru ei, deşi merge „ceas” în campionat, gruparea pregătită de experimentatul antrenor Dumitru Teleşpan a fost eliminată în optimile competiţiei, de mai modesta AS Bărbăteşti, irosind şansa de a se lupta pentru trofeu chiar în propriul fief.

Posada Perişani şi Flacăra Horezu, favorite să se întâlnească în ultimul act

În semifinalele competiţiei, progra­mate în dublă manşă, pe 26 martie şi 2 aprilie, patru formaţii se vor duela pentru cele două locuri din ultimul act. Cozia Călimăneşti va înfrunta vicampioana en-titre, Posada Perişani, iar imprevizibila CS Mădulari se va lupta cu liderul Seriei Nord, Flacăra Horezu. Conform „calcu­lelor hârtiei”, ţinând cont de forma şi valoarea loturilor celor patru echipe, fa­vo­rite pentru calificarea în marea finală de pe 4 iunie sunt Posada Perişani şi Flacăra Horezu, cei doi „granzi” ai Seriei Nord având toate şansele să ofere o confruntare de zile mari pe stadionul din comuna Şirineasa.