Sindicalistul Vâncea nu crede în noi disponibilizări la CET Govora: „Politicul a pus pe butuci platforma chimică!”


• cel mai guraliv sindicalist al Vâlcii dă cărțile pe față în ceea ce privește trecutul, prezentul și viitorul platformei

Domnule Vâncea, mai crede cineva din sindicate în privatizarea combinatului sau soarta Oltchimului e pecetluită de faliment?
Eu cred în această privatizare, dar trebuie făcută cu cap pentru ca Oltchimul să funcționeze. Sunt sigur că se va găsi un investitor serios care să vină și să preia Oltchimul. Combinatul rămâne o afacere DACĂ e gestionat corespunzător.
Despre verdictul Comisiei Europene referitor la ajutoarele de stat… Știți că de-acolo se poate pune cruce combinatului?
Eu nu știu dacă se poate da un verdict. Verdictul Comisiei Europene n-are cum să fie negativ, pentru că acolo, în acea chestiune, există niște facturi, adică s-au emis și niște hârtii… Că n-au fost ele plătite, asta e altceva! Deci, eu nu văd cum se poate ajunge la ajutor de stat și mai departe la faliment!
Să trecem peste drum, la CET! Remus Borza nu mai e administrator judiciar iar transferul carierelor de la Berbești și Alunu a reintrat sub îndoială…
Borza face contestație și va fi imediat repus, așa că… Oricum, situația nu poate fi bună că atâta instabilitate. Adică, dacă s-a pornit la un drum, s-au luat niște măsuri, era normal să se continue!
Chiar așa, de unde dragostea asta și sprijinul necondiționat al sindicatelor pentru Borza?
Așa e, omul are sprijinul nostru! Avem o relație corectă pentru că am văzut că omul face treabă la societate. Eu, unul, cred că disponibilizările s-au terminat. Sincer, nu cred că la anul vor veni alte restructurări. Se vor face externalizări, de exemplu cantina împreună cu Oltchimul, pompieri tot așa, se vor mai face deci niște externalizări, atât. Piperea și cu Borza nu au făcut altceva decât să oprească furturile din societăți, politicul nu mai are ce să caute în economie, ei distrug economia. Ei au pus pe butuci platforma, hai să fim serioși!