Sindicaliștii din învățământ și minerit preiau vilele din Voineasa


• dacă primesc acordul societății ce le administrează, sindicaliștii trec la modernizarea celor șase vile • Florin Popa, președinte Sindicat „Spiru Haret” Vâlcea: „Dacă lucrurile decurg bine, preluăm și Hotelul Brădișor”

În sfârșit, cineva vine cu inițiativa de a dezvolta turismul, economia în Voineasa, dar și a da în folosință vilele ce aparțin Confederației Cartel Alfa. Florin Popa, președintele sindicatului din învățământ, „Spiru Haret Vâlcea”, are de gând să prea o parte din vilele de la Voineasa, să le reabiliteze și să le repună în funcțiune. Nu va duce munca de unul singur, ci alături de sindicaliștii din minerit, cei care doresc, la rândul lor, să preia două vile. „Vilele nu sunt folosite de multă vreme. Ne-am gândit să facem ceva, în acest sens. Și eu, și domnul Păunescu (n.r. Ilie Păunescu, președinte Cartel Alfa Vâlcea), avem de gând să redăm în folosință cele șase vile. Dezvoltăm turismul în zonă, economia localității și oferim confort și relaxare cadrelor didactice și angajaților din minerit. Dorim cât mai repede să finalizăm tot ce ține de preluarea vilelor, fie în custodie, să le închiriem…poate cu titlu gratuit, la început, până ne amortizăm și noi cheltuielile. Inițial, două din vile au dorit să fie preluate de polițiști, apoi s-au răzgândit. Așa se face că poate patru din locații ne vom prelua noi și două cei din sindicatul domnului Păunescu”, a precizat, pentru ziarul nostru, Florin Popa.

10.000 lei/vilă

Menționăm că, potrivit declarației șefului sindicaliștilor din învățământul vâlcean, foarte multe nu sunt de făcut la cele șase vile. „În primul rând, trebuie schimbate centralele termice. Mai trebuie refăcute instalațiile sanitare și alte mici retușuri. În mare, cred că vom băga cam 10.000 lei/vilă”, a mai declarat Popa. Ca și capacitate, o vilă poate fi închiriată de două familii sau o familie cu copii, dispunând de două camere, un living, bucătărie spațioase și baie.

Hotelul Brădișor, următorul pe listă

Dacă lucrurile decurg bine, conducerea „Spiru Haret” Vâlcea își va îndrepta atenția și către Hotelul Brădișor, dorind darea în folosință și a acestuia. „Foarte multe nu sunt de făcut nici la hotel. Ce trebuie făcut, prima dată, e să schimbăm mobilierul. Deși a fost conservat bine, existând de vreo 20 de ani un angajat care aerisește camerele, face curat, mobilierul e, totuși, foarte vechi. Dând și această locație în folosință, am avea încă 200 de locuri de cazare”, a mai precizat șeful sindicaliștilor din învățământ. Rămâne de văzut dacă inițiativa profesorilor, una foarte bună spunem noi, va fi o reușită. Cert este că, în acest mod, locații unde bate vântul pot fi redate circuitului turistic.