Simţindu-se trădat de Costi Rădulescu, Pearcu promite zero implicare în bătălia pentru Parlament!


• veteranul edililor social-democrați spune că boicotul se bazează pe 15-20 de primari
Şoptită pe la colţuri chiar imediat după votul din Comitetul Executiv din urmă cu zece zile, fierberea primarilor PSD este oficializată chiar de către cel mai vechi dintre aceştia.
Şeful administraţiei din Tomşani, Dumitru Pearcu (foto, primul din dreapta) nu se împacă deloc cu înfrângerea usturătoare de la vot şi trece la un atac tăios la adresa preşedintelui CJ spunând că actuala listă nu va fi sprijinită de edili pentru că nu îi reprezintă: „Primarii mă sună pe mine şi mi se plâng de ceea ce s-a întâmplat, deci nu este o treabă strict personală. Colegii mei au fost cei care şi-au dorit pe listă unul de-al lor, unul care să-i cunoască şi care să ştie ce fel de problemele administrative au pentru că nici acum patru ani, nici acum opt ani şi nici acum 12 ani n-am avut noroc de oameni serioşi şi interesaţi în a sprijini comunităţile acestea. Nu trebuie să se supere nimeni, e părerea unui membru de partid cu nişte ani în spate, cu nişte voturi şi campanii câştigate la scor. Vă repet: nu este o nemulţumire strict personală, eu sunt doar ecoul a circa 15-20 de aleşi care s-au simţit nedreptăţiţi, ca să fiu elegant, de ceea ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat la votul din Comitetul Exectiv. Nu se pune problema să părăsesc partidul după un sfert de veac dedicat PSD-ului, numai că dacă actuala listă rămâne, pe mine, unul, şi alţi vreo 15-20 ca mine, să nu se bazeze prea mult lumea că nu e cazul…”

Spiridon i-a umilit pe primari?

Contactaţi telefonic, mai mulţi primari au confirmat şi chiar întărit spusele lui Pearcu. Din declaraţiile acestora reiese şi un plan destul de ciudat care le-ar fi fost dezvăluit chiar pe holuri înainte de vot de către Nicu Spiridon, unul din apropiaţii lui Costi Rădulescu (foto, al doilea de la dreapta la stânga): „Am fost şi suntem în contiuare luaţi de proşti în partidul ăsta. Nu doar de Pearcu şi-au bătut joc, ci de toată primărimea din sală şi din judeţ care chiar ar fi tras altfel în campanie dacă aveau unul de-al lor acolo, în prima linie… Dar atâta vreme cât unul ca Spiridon râdea efectiv de noi pe holuri c-am venit degeaba să-l sprijinim pe Pearcu şi spunându-ne că Râmnicul şi Drăgăşaniul sunt decisive la vot, ce mai vrei? Ce mai caută p-acolo unul ca el cu tinicheaua Alutus de coadă şi un mandat pierdut prin Parlament?! Să-l ia PSD-ul pe Spiridon să-i aducă voturi la Horezu în comparaţie cu Pearcu, să vedem cum deschide gura un astfel de individ şi face mişto de nişte primari care de patru luni stau şi se uită spre CJ degeaba… Oricum, situaţia aceasta este pe masa lui Dragnea de cel puţin câteva zile şi faptul că la mijloc sunt câteva mii de voturi nu cred că este uşor digerabilă!”

Posting....