Simpozion la Arhiepiscopia Râmnicului în memoria Patriarhului Justinian Marina și a Mitropolitului Bartolomeu Anania


Ieri, începând cu ora 11.00, la Complexul Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” al Arhiepiscopiei Râmnicului s-a desfășurat, în prezența unor înalte perso­nalități și a unui numeros public, simpozio­nul „Misiu­nea social-culturală a Bisericii în gân­direa și activitatea Patriarhului Justi­nian Marina și a Mitropolitului  Barto­lo­meu Ana­nia“. Manifestarea, organi­zată de Arhiepis­copia Râmnicului în colaborare cu o seamă de organizații și instituții culturale din Rm. Vâlcea, cât și din orașe limitrofe etc., a fost moderată de ing. dr. Mihai Sporiș. Și-a dat concursul și Primăria comunei Stănești.

Simpozionul a fost prilejuit de do­uă mari evenimente din viața înalților ierarhi comemorați, ambii de origine vâlceană: 111 ani de la nașterea Patri­arhului Justinian Ma­rina (s-a născut la 2 februarie 1901, în satul Suiești, localitatea Cermegești – azi comuna Stănești) și un an de la înălțarea la Cer a „leului de Transilvania” – Mitropolitul  Bartolomeu Anania (31 ianuarie 2011).

În cadrul simpozionului au fost evocate amintiri, momente importante și altele ine­dite din viața acestor mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, apostoli ai Neamului Românesc, gân­ditori străluciți, cu o activita­te pastorală și misionară de excepție.