Simpozion cu o temă incitantă: Agent secret, scurgeri de informații, rețele străine de spionaj, contraspionaj – În dezbatere, la Biblioteca județeană, mâine, de la ora 17.00


Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe, în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, organizează, mâine, 18 septembrie, începând cu ora 17.00, simpozionul cu tema „Spionaj şi contraspionaj, o singură misiune: apărarea interesului naţional”.
Moderatorul acestei importante reuniuni de informare și educație civică, Col. (r) Grigore Predişor, membru ACMRR – SIE, ne-a furnizat unele amănunte în legătură cu desfășurarea manifestării, care va avea loc în Sala de conferințe a Bibliotecii județene: „Simpozionul va fi onorat de prezența unor importanți specialiști ai contraspionajului românesc, între care generalul de brigadă (r) Petru Neghiu, preşedintele ACMRR – SIE şi de col. (r) Alexandru Omeag, vicepreşedinte al asociației sus-amintite, originar din județul nostru. Ambii vor prezenta comunicări de specialitate privitoare la una dintre cele mai provocatoare și solicitante misiuni: identificarea și contraatacarea rețelelor străine de spionaj, activități care echivalează cu… performanța inteligenței pusă în slujba Țării tale. Îmi amintesc de fiecare dată cu emoție de ce spunea un general de-al nostru: «…iubirea înalţă şi purifică, iar iubirea de ţară, dragostea faţă de locurile tale natale, faţă de poporul tău, dă deodată alt sens lucrurilor, ridicându-le pe podiumul tuturor împlinirilor, făcând din copilul de ieri un bărbat temerar şi lucid, preschimbându-l pe adolescent în erou, cum s-a întâmplat mereu, cum se va întâmpla şi de acum încolo, cum se cuvine să se întâmple.»
Problema aceasta, patriotică, este vizată și de simpozionul pe care îl organizăm la Biblioteca județeană. Vor participa la dezbateri cu un subiect atât de actual și alţi ofiţeri care au servit România în spionaj şi contraspionaj. Ca moderator, voi declanșa, totodată, un dialog cu sala. Participanţii sunt invitaţi să adreseze întrebări „aşilor” din spionaj, așa cum au fost numiți într-o altă publicație.
Dați-mi voie să adresez o invitație specială tinerilor: Vă așteptăm cu drag la o interesantă lecție de iubire față de Țară în Anul Centenar al Marii Uniri a României!”

Posting....