Sezon bogat în activități, în centrele de agrement


Vara aceasta, peste 2.000 de persoane au trecut pragul taberelor vâlcene, fiind vorba despre grupuri de copii, repre­zentanți ai ONG-urilor, inițiatorii și participanții mai multor pro­iecte etc. Potrivit declarației di­rec­torului DJST Vâlcea, Bogdan Marinescu (foto), sezonul 2016 al taberelor a fost cu mult mai bun decât cel anterior. Totul vine și-n contextul în care s-au dezvoltat foarte mult și condițiile din stațiunea Călimănești-Căciulata.
„Au venit grupuri din Constanța, Bacău, București, Prahova, Slatina, Argeș, Olt, Teleorman, Buzău. Mulți au fost și din Vâlcea; de la școli pe proiecte, am avut un grup mare de persoane din Drăgășani. La fel, a fost proiectul – poate cel mai important – «Descoperă, cunoaște, apreciază!», organizat la Centrul de Agrement Cozia, cu participarea a 100 de persoane. A fost un sezon plin în activități, iar acțiunile continuă”, a declarat, pentru ziarul nostru, Bogdan Marinescu.
Printre activitățile desfășu­rate, amintim și cele sociale, cele dedicate persoanelor cu handicap. În acest caz, vorbim de beneficiari ai DGASPC Vâlcea, duși pentru relaxare în stațiunile 2 Mai și Eforie Nord. Toate persoanele cu handicap grav au ajuns la mare cu înso­țitori. N-au lipsit din tabere nici pompierii. Mai precis, în Centrul de Agrement Brădișor, au stat aproximativ 100 de reprezen­tanți ISU, participând la activități pe situații de urgență. Au mai fost cazări ocazionale, tabere de odihnă, proiecte de tineret, pro­iecte ERASMUS, cu fonduri euro­pene. Iar lucrurile nu se opresc aici. Luna aceasta, vor avea concert Horia Brenciu și Ștefan Bănică Junior, adică pe 25 octombrie, respectiv 15 noiem­brie.