Senzațional! Un fost deputat de Vâlcea a ajuns comisar european


Fostul deputat de Vâlcea, Rovana Plumb va face parte din echipa președintelui Comisiei Europene, Ursula von de Leyen. Rovana Plumb va ocupa funcția de comisar european. Ursula von der Leyen urma să își anunțe echipa cu care va lucra, azi, 10 septembrie. Ieri a devenit oficial că Ursula von der Leyen a ales-o pe Rovana Plumb ca viitor comisar european din partea României, potrivit unui comunicat oficial al Comisiei Europene.
Rovana Plumb s-a născut la 22 iunie 1960, în București. Este membră a Camerei Deputaților, unde reprezintă județul Dâmbovița și este în prezent, ministru al fondurilor europene în cabinetul Dăncilă. A fost de asemenea, ministru al fondurilor europene și în guvernele Grindeanu și Tudose. Anterior, a fost ministru al muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice între 5 martie 2014 și 17 noiembrie 2015, și anterior ministru al mediului și pădurilor în guvernele conduse de Victor Ponta. Rovana Plumb este vicepreședinte al Partidului Social Democrat, președintă a Organizației de Femei a aceluiași partid și vicepreședintă a PES Women.
În 1994, Rovana Plumb s-a înscris în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR). În 2000, ea a devenit membră a Partidului Social-Democrat (PSD), partid rezultat din fuziunea PDSR cu PSDR. În 2003, a devenit secretar-general al Organizației de Femei Social-Democrate (OFSD). La alegerile parlamentare din 2004, a obținut un mandat ca deputat de Vâlcea.