Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 martie 2020

Senzațional! Mesajul emoționant și nobil al lui Adrian Roman pentru Tavi Costin


• regizorul și-a lăudat și încurajat succesorul printr-un mesaj superb de încredere și optimism

Schimbarea de generații din fruntea teatrului Anton Pann s-a realizat într-un mod cu totul și cu totul special, atipic pentru aceste vremuri și locuri. Adrian Roman i-a lăsat locul unuia dintre protejații săi într-un stil aristocratic și care nu mai necesită nici un comentariu în plus: „Tavi este un actor supertalentat și un om de calitate. Face teatru de mic, dar eu îl cunosc doar de când era în anul I la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București, unde, fiind coleg cu Diana (fiica mea), i-am văzut aproape toate examenele. Tavi va asigura, implicit, și noua direcție artistică a teatrului.
Ca un om care am fost în acest teatru din 1995, aș vrea să-i transmit (chiar dacă sunt voci care spun că ce a fost, a fost și nu mai contează) că Teatrul Anton Pann și-a câștigat faima națională prin câteva chestii care fac parte din trunchiul acestei ființe artistice (da, teatrul este o ființă): „Decameronul” lui Silviu Purcărete, tradiția de a fi un teatru al regizorilor care iubesc actorii și care au propus texte, de multe ori incomode, care plecau din realitatea necoafată a realităților lumii noastre (Silviu, Dan Micu, Alexandru Dabija, Cristi Juncu, Vlad Massaci, Tudor Lucanu, Balint Botos la care îmi permit să mă adaug și pe mine), trupa tânără de actori superperformanți, prezențele în Festivalul Național de Teatru, nominalizările la galele UNITER și nenumăratele festivaluri și premii obținute, lansarea de texte în premieră națională. Și acestea toate au plecat de la un om extraordinar, pe care nu avem voie să-l uităm: Goange Marinescu! (cel care m-a invitat să lucrez, în 1995, la Râmnicu Vâlcea). Cine vrea să le știe, le știe, cine nu, nu.
Aceasta este ultima mea postare pe această pagină pe care eu am creat-o, administrat-o direct și care este asociată contului meu privat de fb. Încă nu știu ce se va întâmpla cu ea în continuare: își va schimba profilul, se va închide sau va deveni pagină de facebook a Teatrului Anton Pann.
Vă mulțumesc, dragi oameni care, de-a lungul anilor, mi-ați urmărit postările și, implicit, activitatea teatrului! Vă sunt recunoscător!
La revedere și mult succes, Tavi!
Cu drag,
Adrian Roman”

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate