Senatorul Romulus Bulacu a adresat Întrebare pentru ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale


Săptămâna trecută, sena­torul vâlcean Romulus Bulacu a adresat o întrebare ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru. Obiectul interpelării parlamentarului liberal a vizat obținerea de date concludente privind obiectivele stabilite pentru relansarea Companiei Naționale Poșta Română.
În rândurile de mai jos, redăm integral interpelarea senatorului PNL Vâlcea:
„Compania Națională Poșta Română se află într-un declin continuu, de la an la an. În ciuda unei infrastructuri competitive de care a beneficiat, rețea de distribuție și personal calificat, Poșta Română a pierdut teren în fața companiilor private. Sistemul informatic învechit și plin de erori, sedii degradate, cozi nejustificate şi birocraţia excesivă au alungat clienții. În luna februarie, a fost declanșată procedura de capitalizare a Poștei Române, prin adoptarea Hotărârii privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei, cu suma de 170.000.000 lei.
Având în vedere cele menționate, domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați care este planul Ministerului Comunicațiilor privind reorganizarea și relansarea Companiei Naționale Poșta Română și care sunt principalele obiective pe care le-ați stabilit pe termen scurt și mediu. Solicit răspuns scris!”.
Cabinet senator Romulus BULACU