Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 iulie 2019

Ședința Colegiului Prefectural și marcarea Centenarului Marii Uniri


Advertisements

În dimineața de luni, în cadrul întrunirii Colegiului Prefectural, s-a discutat despre un eveniment ce va fi marcat peste doar câteva zile, un eveniment marcant pentru români: Ziua Națională a României, respectiv sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire.
Directorul executiv al Direcției de Cultură Vâlcea, Florin Epure, a prezentat un material intitulat „Vâlcenii și Marea Unire”, o veritabilă lecție de istorie despre câteva din personalitățile vâlcene din vremea Unirii şi contribuția acestora la realizarea mărețului act. Au fost evocați: Eugeniu Carada, Grigore Procopiu, Constantin Dissescu, Ioan Th. Florescu, Ion Gheorghe Duca şi, nu în ultimul rând, Dumitru Drăghicescu.
Ședința Colegiului Prefectural s-a încheiat cu materialul „Prefectura județului Vâlcea, în anul 1918”, prezentat de șefa serviciului Arhivele Naționale Vâlcea, Doina Glăvan.
Un moment emoționant a fost cel în care, la final, a fost citită Proclamația adresată de regele Ferdinand românilor şi implicit cetățenilor vâlceni, în perioada premergătoare Marii Uniri din 1918.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate