Du-te la...

Final Four Cupa României 2019

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 aprilie 2019

Ședința Colegiului Prefectural și marcarea Centenarului Marii Uniri


În dimineața de luni, în cadrul întrunirii Colegiului Prefectural, s-a discutat despre un eveniment ce va fi marcat peste doar câteva zile, un eveniment marcant pentru români: Ziua Națională a României, respectiv sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire.
Directorul executiv al Direcției de Cultură Vâlcea, Florin Epure, a prezentat un material intitulat „Vâlcenii și Marea Unire”, o veritabilă lecție de istorie despre câteva din personalitățile vâlcene din vremea Unirii şi contribuția acestora la realizarea mărețului act. Au fost evocați: Eugeniu Carada, Grigore Procopiu, Constantin Dissescu, Ioan Th. Florescu, Ion Gheorghe Duca şi, nu în ultimul rând, Dumitru Drăghicescu.
Ședința Colegiului Prefectural s-a încheiat cu materialul „Prefectura județului Vâlcea, în anul 1918”, prezentat de șefa serviciului Arhivele Naționale Vâlcea, Doina Glăvan.
Un moment emoționant a fost cel în care, la final, a fost citită Proclamația adresată de regele Ferdinand românilor şi implicit cetățenilor vâlceni, în perioada premergătoare Marii Uniri din 1918.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: