COLECȚIA OMAGIALĂ dedicată Primului Război Mondial și Marii Uniri a Românilor, prezentată la Târgul de Carte Gaudeamus din București


Așa cum v-am informat și în ediții anterioare ale ziarului nostru, zilele trecute, la București (la Romexpo) s-a desfășurat o nouă ediție a tradiționalului și prestigiosului Târg de Carte Gaudeamus (ajuns acum la ediția a 29-a). Aici a avut loc, printre numeroase lansări de carte, și prezentarea colecției omagiale intitulată „Primul Război Mondial și Marea Unire a Românilor” (șase volume), apărută la Editura „Universitaria” Craiova, 2016-2022, coordonator Eugen Petrescu. Alături de alți oameni de cultură din județul nostru (printre care l-am putea aminti pe Florin Epure, managerul Direcției Județene pentru Cultură Vâlcea), istoricul vâlcean Eugen Petrescu, coordonatorul lucrării, a fost prezent la Târgul de Carte din Capitală.
Organizatorii acestui eveniment editorial au fost Centrul de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa” al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și Editura „Universitaria” din Craiova, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Vâlcea.