„Se știe că publicul din Vâlcea este cel mai bun din România”


A declarat Goran Kurteș, noul antrenor principal de la SCM Râmnicu Vâlcea
În noul sezon competițional (2021/2022), colectivul tehnic al echipei de handbal Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea va fi alcătuit din: Goran Kurteș (antrenor principal), Maria Rădoi (antrenor secund), Ildiko Kerekeș Barbu (antrenor cu portarii) și Aleksandar Tungunz (preparator fizic). Modificări se produc și pe partea medicală.
„Pe această cale îi transmitem mulțumiri lui Daniel Oprea, maseurul echipei din ultimele sezoane, care a dorit să se retragă pentru moment. Experiența maseurilor Daniel Oprea și Andrei Bularga a fost foarte apreciată în rândul sportivelor, în special în momentele cele mai dificile, când au trebuit să dispute multe jocuri într-o perioadă de timp limitată, iar recuperarea unui sportiv în astfel de momente este foarte importantă”, au transmis oficialii de la SCM Râmnicu Vâlcea prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de socializare.

Cine este Goran Kurteș?

Fost jucător în naționala Serbiei, Goran Kurteș (53 de ani) a mai antrenat în Serbia pe Mladost Backi Jarak, Crvena Zvezda Mokrin, Crvenka Crvenka, Hikinda și Jugovic Kac, iar în România pe Tomis Constanța și CSM Ploiești. În sezonul trecut, sârbul a fost secund la echipa râmniceană.
„Îi mulțumesc lui Florin Pera pentru tot ce a făcut pentru club și pentru mine în perioada anterioară. Și îi urez mult succes și succes la noul lui club. Bineînțeles că vom continua pe același drum, deoarece scopul nostru este să fim în vârful handbalului românesc. Se știe că publicul din Vâlcea este cel mai bun din România și cât de mult iubește și susține echipa. Vom face tot posibilul să nu-i dezamăgim pe suporteri și să ne atingem obiectivele împreună. Pentru mine este o mare onoare și un privilegiu să lucrez la Vâlcea. Este și o mare provocare, dar cred în calitatea și caracterul echipei. Cu o familie mare, împreună cu conducerea și fanii, cu multă muncă și o atmosferă bună, putem spera la rezultate bune”, a declarat Goran Kurteș.
„Ne-am cunoscut la un seminar pentru Master Coach la Kragujevac. De atunci am păstrat legătura. Când m-a sunat Florentin Pera să-mi propună să vin să-l ajut la echipă am fost foarte încântat”, a declarat Kurteș, pentru Gazeta Sporturilor, în 2020, la puțin timp după ce a fost numit antrenor secund al echipei râmnicene.

Și preparatorul fizic vine din Serbia

Aleksandar Tungunz, noul preparator fizic, este un fost handbalist. El vine la Vâlcea după șase ani petrecuți la echipa masculină sârbă Vojvodina Novi Sad.
„După o perioadă de succes alături de fostul meu club, venirea la Râmnicu Vâlcea reprezintă o mare provocare. Vâlcea este un oraș care are o tradiție cunoscută la nivel european. Sunt fericit că am prilejul să lucrez aici și abia aștept să mă apuc de treabă. Sper să ne îndeplinim toate obiectivele”, a declarat Tungunz.