Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 octombrie 2020

Se prelungește Bulevardul Tineretului: Gutău a anunțat exproprieri de aproape 1,5 milioane de euro


• câte case vor fi afectate de construirea prelungirii bulevardului care vine dinspre Ostroveni și a bretelelor de legătură spre pasajul din zona Goranu?
„Le mulțumesc consilierilor pentru extinderea bulevardului Tineretului spre nord, între străzile Gib Mihăescu și Libertății. Acum o lună, am scos la licitație evaluările pe terenul respectiv, pe traseul bulevardului. Spun încă o dată că discuțiile care au fost în campania electorală cum că nu se poate face această bretea din cauza faptului că proprietarii au terenul gajat la bancă și cer sume fabuloase, au fost proprietari care aveau terenul gajat, dar deja sunt proprietari băncile, nu mai este terenul dumnealor. Noi am făcut evaluare, iar expertul a stabilit prețul pieței, iar prețul stabilit de evaluatori va fi virat în contul băncilor respective. Prețurile sunt bune, chiar foarte bune și mă bucur pentru cetățenii din zonă. Prețul pe metru pătrat al terenului din zonă se ridică undeva între 150-188 de euro. Ceea ce înseamnă că nu ne batem joc de cetățenii din zonă. Săptămâna viitoare, comisia constituită prin hotărârea consiliului local își va intra în pâine și vor fi convocați toți cei care sunt pe traseul pe care vor avea loc exproprierile. Din analiză doar suprafața terenului expropriat de pe traseul bulevardului se ridică la 1,3 – 1,4 milioane de euro. Avem acești bani, iar comisia respectivă se va întruni și va discuta cu fiecare cetățean în parte”, așa și-a început Mircia Gutău „pledoaria” în conferința de presă care a avut loc, astăzi, la Primăria Râmnicului.

Câștigătorul licitației ar putea fi stabilit până la finalul anului!
Când vom putea circula pe aceste bretele de legătură?

Iar dacă mai sus ați descoperit cât mai costă un metru pătrat de teren într-o zonă bună a orașului (precum și grija nețărmurită a edilului pentru locuitorii urbei), în rândurile următoare vă invităm să vedeți despre ce alte aspecte tehnice ale construcției bulevardului a mai vorbit Mircia Gutău pe parcursul conferinței de presă:
„Sunt convins că, săptămâna viitoare, deja va începe această negociere cu proprietarii. În cel mai scurt timp ei trebuie expropriați, iar după aceea vrem să scoatem la licitație execuția bulevardului. Asta pentru că, în paralel, am scos la licitație completarea studiului proiectului tehnic și sunt convins că, poate, până în decembrie, vom cunoaște și câștigătorul licitației. Asta ca anul viitor să intrăm la construcția efectivă a Bulevardului Tineretului. Mai rămâne să expropriem și cele trei case care sunt lângă actualul pod. În așa fel, în acest mandat, bretelele de legătură ale bulevardului să fie finalizate și să se poată circula pe ele.”

Alte articole de la Economie