Se pregătește de Olimpiadă în fața blocului!


Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, face în fiecare zi antrenamente în parcarea imobilului în care locuiește. Colegul său de la națională, Cristi Filip, se antrenează pe munte.
Boxerii din lotul national al României nu au renunțat la antrenamente nici de Paște! Pentru a nu risca să depășească numărul de kilograme pentru categoria lor, sportivii nu au făcut excese la ouă și cozonac! Și, ca să fie siguri că nu pun niciun gram pe ei, băieții au continuat să facă două antrenamente pe zi, așa cum s-au pregătit de când stau în izolare.
Cosmin Gîrleanu, primul boxer român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, face sport în fața blocului: „Ne aflăm într-o situație dificilă și noi, sportivii. De când am venit de la Londra, stau acasă și încerc să îmi urmez programul și sper să trecem cât mai repede peste tot ce se întâmplă”.

Filip se antrenează pe munte

Colegul său de la lotul national de box, Cristi Filip, când nu se antrenează în curtea casei, se pregătește pe munte: „Eu încerc să îmi urmez antrenamentele fizice pentru a rămâne în formă, mă antrenez de două ori în fiecare zi și abia aștept să se termine tot, să revină la normal, pentru a-mi relua pregătirea pentru următoarele competiții. Restul timpului, mi-l ocup cu cititul, gătitul și chiar grădinăritul. Încerc să mă bucur de momentele cu cei dragi. Împreună putem să învingem acest moment dificil printr-un lucru simplu: să stăm în casă! Stați în casă!”.
Daniel Burciu, alt component al echipei tricolore, și-a adus sacul de box în curtea părinților: „E din ce în ce mai greu, dar nu avem ce să facem! Încerc să urmez programul de antrenamente, câte două în fiecare zi și să îmi țin mintea cât mai ocupată. Abia aștept să se termine și să merg din nou la concursuri”.

Speranța boxului românesc la Tokyo

Cosmin Gîrleanu este multiplu campion national, vicecampion european de juniori și campion mondial de juniori în 2015. Este primul pugilist român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021. S-a întâmplat la Turneul Preolimpic de la Londra, din martie, la începutul pandemiei de Coronavirus. Cosmin a urcat în ring exact în ultima seară înainte de întreruperea turneului. Ceilalți boxeri români mai au șanse să ajungă la Olimpiadă, dar vor trebui să treacă de un alt turneu preolimpic, cel de la Paris. Acesta a fost stabilit inițial pentru luna mai, dar a fost ulterior amânat din cauza pandemiei de Coronavirus.
Sursă foto și text: SPORTSNET GROUP