SĂ NU ÎL UITĂM:
Doi ani fără Marius Băluță


Era o zi de duminică, 18 octombrie 2020. Ziua unei vești triste pentru sportul vâlcean și pentru boxul național. La numai 45 de ani, Marius BĂLUȚĂ, antrenorul care a inițiat și format în box sute de tineri a încetat din viață. El era internat de câteva luni la un spital din București, fiind diagnosticat cu o afecțiune a sistemului imunitar. Puțină lume a cunoscut afecțiunea rară cu care se confrunta Marius Băluță și, de aceea, vestea trecerii sale în neființă i-a surprins foarte mult pe cei care l-au cunoscut de-a lungul timpului (și care nu îi cunoșteau această suferință).
Din păcate, boala a avansat ritm, iar corpul lui Marius Băluță a cedat pe 18 octombrie 2020. În urma lui a rămas o familie îndurerată, cu doi copii gemeni (fată și băiat) care și-au pierdut mult, mult prea devreme tatăl. Abia când vor mai crește vor înțelege cât de multe lucruri bune a realizat tatăl lor pentru boxul din județul nostru.
A avut o carieră frumoasă. Ca sportiv, Marius Băluță a obținut mai multe medalii și titluri, naționale și chiar internaționale. Ca antrenor, s-a făcut remarcat prin generațiile de sportivi pe care le-a pregătit, cu rezultate dintre cele mai bune, majoritatea la nivel național, dar și câteva de mare prestigiu, la nivel european. Principalele cluburi pentru care a activat ca antrenor au fost Clubul Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea și Clubul Sportiv Școlar Râmnicu Vâlcea.
Dumnezeu să-l odihnească și să-l aibă în paza Sa!