Se bat toate recordurile: 20 de focare COVID în Vâlcea. 10 persoane în stare gravă. 82 de cazuri noi


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până pe data de 6 octombrie 2020 (inclusiv), 2.546 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 109 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 31 sunt asimptomatice și cu forme ușoare, 68 au forme medii și 10 sunt internate în secția ATI.
În data de 7 octombrie, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au anunțat 82 de cazuri noi de persoane infectate pentru Vâlcea. La nivelul zilei de marți, în județul nostru existau 20 focare datorate infecției cu virusul SARS-CoV-2, ultimul fiind înregistrat la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Focarul însumează până în acest moment cinci cazuri. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.451 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 18.974 de teste.
„În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 21 de decizii de izolare și 25 de decizii de carantină. În prezent, 514 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 405 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți-seara de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea