Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2021

SCM Râmnicu Vâlcea a bifat prima victorie din 2020


Miercuri după-amiază, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea au susținut ultimul meci din turul actualei ediții a Ligii Florilor de handbal feminin. În cadrul etapei a XII-a, sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera au evoluat la Slobozia, în sala formației AHCM din localitate. Așa cum ne așteptam, meciul nu a ridicat probleme deosebite pentru jucătoarele noastre, în pofida ambițiilor gazdelor de a face o figură frumoasă în fața grupării campioană. Prima repriză a fost ceva mai dificilă pentru vâlcence, gazdele reușind chiar și să conducă în câteva rânduri. Totuși, vâlcencele au izbutit să își asigure un avantaj minim înainte de a intra la vestiare (scor 16-15 în favoarea echipei noastre).
Pauza a fost un sfetnic bun pentru elevele lui Pera, repriza secundă fiind cea care a făcut practic diferența dintre cele două formații. Chiar dacă pe faza ofensivă nu au excelat nici în partea secundă, apărarea și poarta vâlcencelor au funcționat foarte bine Deși nu s-au desprins niciodată la o diferență semnificativă pe tabela de marcaj, municipalele au știut când să apese mai tare pedala de accelerație pentru a nu le lăsa pe gazde să se apropie periculos de mult, dar și să își dozeze eforturile în perspectiva jocurilor numeroase și dificile din perioada următoare. Partida s-a încheiat cu victoria meritată a echipei noastre, scor 29-24.

Pentru SCM, turul campionatului s-a încheiat mai devreme

Chiar dacă partida de la Slobozia s-a disputat în cadrul penultimei runde din turul Ligii Florilor de handbal feminin, pentru jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea meciul de miercuri a fost ultimul din prima parte a întrecerii. Asta pentru că echipa noastră nu va mai evolua la finalul săptămânii, în cadrul etapei a XIII-a, atunci când, pe teren propriu, urma să primească vizita grupării brașovene Corona (formație suspendată din Liga Florilor în urma unui mult-mediatizat scandal de dopaj).

Bucureștiul s-a impus la Rapid

Tot miercuri după-amiază, într-un meci disputat cu începere de la ora 18.30, CSM București a evoluat în cadrul etapei a XII-a pe terenul ultimei clasate, Rapid București. Partida a fost una la îndemâna vicecampioanelor de la CSM, care au obținut, asemenea vâlcencelor de la SCM, toate cele trei puncte puse în joc fără eforturi deosebite (scor 27-20 în favoarea echipei din Capitală).
Astfel, dacă e să luăm în calcul și rezultatele Coronei Brașov (echipa nu a primit încă decizia definitivă de excludere din campionat), SCM Râmnicu Vâlcea are trei puncte în fața rivalei CSM București (31, repectiv 28). Asta înseamnă că indiferent de rezultatul partidei pe care CSM București o va susține în ultima etapă, pe teren propriu, în fața Gloriei Bistrița (acest meci este programat miercuri, 15 ianuarie, cu începere de la ora 18.30), SCM Râmnicu Vâlcea nu va mai putea pierde prima poziție în clasament. Cel mult, marile rivale din lupta pentru titlul de campioană vor încheia turul la egalitate de puncte.
Însă, în eventualitatea concretizării excluderii Coronei Brașov, CSM București va pierde punctul obținut în urma rezultatului de egalitate înregistrat pe teren în meciul de sub Tâmpa, iar SCM Râmnicu Vâlcea va termina prima jumătate a sezonului tot în postura de lider (în acest caz, echipa noastră ar avea 31 de puncte, iar CSM București 27).

Rezultatele etapei a XII-a

Gloria Buzău – CSM Slatina 27-18
Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila 24-22
AHCM Slobozia – SCM Râmnicu Vâlcea 24-29
Gloria Bistrița-Năsăud – CSU Cluj-Napoca 35-27
Rapid București – CSM București 20-27
HC Zalău – Măgura Cisnădie 29-24
SCM Craiova a stat

Programul etapei a XIII-a (ultima din tur)

Sâmbătă, 11 ianuarie
CSM Slatina – Minaur Baia Mare
Duminică, 12 ianuarie
SCM Craiova – Rapid București
CSU Cluj-Napoca – HC Zalău
HC Dunărea Brăila – AHCM Slobozia
Miercuri, 15 ianuarie
CSM București – Gloria Bistrița-Năsăud
Joi, 23 ianuarie
Măgura Cisnădie – SCM Gloria Buzău
SCM Râmnicu Vâlcea va sta

SURSĂ FOTO: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal