Săptămâna viitoare vor debuta competiţiile la fotbal din cadrul ONSŞ


La fel ca în ultimii ani, cei mai talentaţi tineri în domeniul sportului din judeţul nostru au propria competiţie la care se pot face cunoscuţi. În organizarea Clubului Sportiv Şcolar din Râmnicu Vâlcea, tinerii care învaţă în şcolile generale şi liceele din Vâlcea vor putea face mişcare într-un cadru organizat cu prilejul unei noi ediţii a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Despre modul în care se va desfăşura ramura sportivă cea mai îndrăgită şi, de asemenea, ce va atrage cel mai mare număr de par­ti­cipanţi, mai exact fotbalul, am stat de vorbă cu profesorul Nicolae Bu­gheanu (foto). Directorul Clubului Sportiv Şcolar din Râmnicu Vâlcea ne-a explicat că, şi-n acest an, întrecerile fotbalistice din cadrul ONSŞ se vor disputa pe patru secţiuni. Este vorba despre întrecerea echipelor de gimanziu (băieţi şi fete), dar şi cea a echipelor de liceu (băieţi şi fete).

Succint, prezentăm programul acestor competiţii

Gimnaziu feminin. Meciurile din prima fază se vor disputa luni, 3 noiembrie, cu începere de la ora 10.00, pe terenul sintetic al şcolii din Goranu. În caz de vreme nefavorabilă, jocurile vor avea loc în sala de sport a Şcolii Anton Pann (fosta nr. 9). Primele două echipe se vor califica la etapa judeţeană a întrecerii, aceasta fiind programată în data de 16 martie 2015, tot la şcoala din Goranu.
Liceu feminin. Meciurile din prima fază sunt programate pe 6 noiembrie, cu începere de la ora 10.00, pe terenul Colegiului de Silvicultură. Primele două clasate se vor califica la faza judeţeană, programată în data de 9 martie, în oraşul Bălceşti.
Liceu masculin. Datorită numărului mare de echipe înscrise în această competiţie, echipele au fost împărţite în două serii, Nord şi Sud, primele două clasate urmând să fie stabilite după trei tururi. Prima etapă va avea loc pe 7 noiembrie, cu începere de la ora 09.00, pe terenul liceelor Forestier (Seria Nord), respectiv Oltchim (Seria Sud). A doua etapă este programată pe 10 noiembrie, în aceleaşi locaţii, meciurile urmând să se dispute cu începere de la ora 10.00. Cea de-a treia etapă va avea loc în data de 13 noiembrie, cu începere de la ora 10.00, pe terenul liceului Oltchim. Etapa judeţeană a competiţiei va avea loc pe 3 martie 2015, tot la liceul Oltchim.
„Pe această cale, doresc să adresez mulţumiri Comisiei judeţene de arbitraj din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea. La fel ca în anii trecuţi, AFJ ne va asigura arbitrajul pentru aceste jocuri. Am încredere că acesta va fi unul cât se poate de obiectiv, astfel încât la faza judeţeană să se califice echipele cele mai bune”, ne-a declarat profesorul Nicolae Bugheanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar.