Sâmbătă, la Roșiorii de Vede, Flacăra dispută primul meci oficial din 2019


Pentru acest sfârșit de săptămână, reprezentanții Federației Române de Fotbal au programat meciurile din cadrul primei etape a returului Ligii a III-a. În Seria C a întrecerii, singura reprezentantă a fotbalului vâlcean în competițiile de nivel național, Flacăra Horezu, va evolua pe terenul grupării teleormănene Sporting Roșiori. Meciul programat sâmbătă, cu începere de la ora 15.00, poate fi considerat unul la îndemână pentru echipa horezeană dacă privim situația din clasamentul seriei. Flacăra ocupă poziția a doua cu 32 de puncte (după ce, până aproape de finalul turului, echipa noastră a fost, preț de câteva etape bune, liderul seriei), în timp ce adversara din județul Teleorman se află pe poziția a treisprezecea, una retrogradabilă, cu un activ de numai 13 puncte.
De altfel, credem că Flacăra pornește cu prima șansă pentru obținerea victoriei și dacă ne uităm la rezultatele cât se poate de bune pe care echipa pregătită de antrenorul-jucător Adi-Popa le-a obținut în meciurile amicale disputate în perioada de iarnă. Dintre acestea, se remarcă remiza «albă» pe care Flacăra a izbutit-o în fața prim-divizionarei Concordia Chiajna. În context, este de amintit și faptul că, în meciul tur de la Horezu, primul pe care Flacăra l-a susținut la nivelul Ligii a III-a, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Programul etapei a XVI-a (prima din retur)

Vineri, 1 martie, ora 15.00
Atletic Bradu – FC U. Craiova
Flacăra Moreni – FC Voluntari II
Viitorul Domnești – Turris Turnu Măgurele
AFC Hermannstadt II – CSM Alexandria
ACSO Filiași – Unirea Bascov
Sâmbătă, 2 martie, ora 15.00
Sporting Roșiori – Flacăra Horezu
FC Pucioasa – ACS Municipal Brașov
Luni, 4 martie, ora 15.00
CS U. Craiova II – AFC Astra Giurgiu II

Clasamentul Seriei C din Liga a III-a înaintea începerii returului de campionat: Turris Oltul Turnu Măgurele – 34p, Flacăra Horezu – 32p, FC Universitatea Craiova – 30p, ACS Municipal Brașov – 29p, AFC Astra Giurgiu II – 27p, FC Voluntari II – 25p, FC Pucioasa – 23p, CSM Alexandria – 23p, Unirea Bascov – 22p, ACSO Filiași – 20p, CS Universitatea Craiova II – 17p, AFC Hermannstadt II – 15p, Sporting Roșiori – 13p, Flacăra Moreni – 13p, Atletic Bradu – 13p, Viitorul Domnești – 0p.
*prima poziție asigură promovarea în Liga a II-a
**echipele care vor încheia campionatul pe ultimele cinci poziții vor retrograda în Liga a IV-a