S-au emis adrese pentru arestarea a 12 vâlceni plecați în străinătate


În luna mai, la Serviciul Public pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Vâlcea  au fost primite 960 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și 366 cereri pentru eliberarea celor temporare. Au fost personalizate 795 pașapoarte simple electronice și 366 pașapoarte simple temporare, iar 370 pașapoarte sim­ple temporare și 748 pașapoarte simple electronice au fost livrate titularilor.
Dintre cererile privind eliberarea pașapoartelor, 60 au fost depuse ca urmare a pierderii, furtului și distrugerii, 562 ca urmare a expirării sau anulării celor anterioare, iar 704 pentru eliberarea primului pașaport. De asemenea, au fost sancționate 20 persoane privind regimul pașapoartelor, valoarea amenzilor încasate fiind de 790 lei. La bugetul de stat au fost încasați 67.178 lei, din care 65.772 lei pentru eli­be­rarea pașapoartelor și 1.406 lei reprezentând alte taxe.
Pe de altă parte, au fost primite opt cereri privind restabilirea domiciliului în România și au fost înaintate 15 adrese privind aprobarea statutului de cetățean român cu domiciliul în străinătate către Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Vâlcea. Totodată, s-au primit 28 de cereri pentru eliberarea de adeverințe privind exercitarea dreptului de liberă circulație în străinătate.

Control judiciar pentru 15 vâlceni!
În aceeași perioadă, s-au instituit măsuri preventive ale controlului judiciar privind 15 cetățeni, s-au primit 12 dispoziții de urmărire generală și 26 de dispoziții de revocare a urmăririi generale. Pentru 29 de cetățeni a fost instituită măsura de suspendare a dreptului la libera circulație în străinătate, iar pentru 12 cetățeni români cu domiciliul pe raza județului Vâlcea au fost primite adrese privind arestarea în străinătate.