Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

„S-a tăiat subvenţia. Primăriile vor trebui să se descurce cum pot”


• explică consilierul judeţean Laurenţiu Popa, după ce Guvernul a publicat condiţiile de acordare a ajutoarelor la încălzire

„Guvernul a tăiat subvenţia pen­tru încălzire şi lasă primăriile să se descurce singure. Din 1,4 mili­oa­­ne de familii racordate la CET-uri, 330.000 pot beneficia de ajutor de încălzire. Subvenţia se taie, iar numărul familiilor afectate va depăşi un milion. Cei de la gu­vernare mint populaţia, încercând să responsa­bilizeze primarii pentru o măsură dură şi negândită”, afirmă consilie­rul judeţean Laurenţiu Popa.

Este de aşteptat ca tăierea sub­venţiei să aibă un efect dra­ma­tic asupra populaţiei din mediul urban, pentru că vom asista la explozia întreţinerii la iarnă… Pro­ba­bil, la du­bla­rea preţului. „Până acum, din pre­ţul gigacaloriei, gu­ver­nul suporta o parte, primăriile o parte şi cetăţea­nul restul. La popu­laţie, factura care ajungea era înjumătă­ţită de această subvenţie, împărţită aproape egal între primării şi Gu­vern. Acum, Guvernul nu mai aco­peră nimic şi, astfel, este atacată şi subminată clasa de mijloc. Adică majoritatea oamenilor care locuiesc la bloc”, a mai spus social-demo­cratul Popa.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized