ROMÂNIA A ÎNVINS GERMANIA și s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European


Astăzi, 6 august 2021, România a arătat că încă mai are sporturi (de echipă) în care o învinge pe Germania. În cel de-al doilea meci susținut în faza grupelor Campionatului European de handbal feminin (junioare Under 17), echipa națională de handbal feminin a întâlnit Germania. După victoria de joi contra Franței (scor 28-26), România avea avea nevoie de o victorie chiar și la un gol diferență pentru a fi sigură în proporție de cel puțin 99% de prezența în faza grupelor principale. Iar această victorie în fața Germaniei chiar a venit. În cel de-al doilea meci disputat în cadrul turneului organizat în Muntenegru, sportivele pregătite de antrenorii Larisa Claudia Olteanu (principal), Adrian Olteanu (secund) și Ildiko Kerekeș Barbu (antrenor cu portarii) au învins naționala Germaniei, la cinci goluri diferență (scor final 27-24). Tricolorele mici au avut un avantaj de patru goluri încă de la pauza întâlnirii (scor 12-8). În partea secundă româncele au știut cum să țină de avantajul pe care și l-au creat în prima repriză, în pofida insistențelor jucătoarelor din Germania de a obține măcar un scor egal. Cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost Maria Diana Lixandroiu (nouă goluri) și Alisia Lorena Boiciuc (șapte goluri).
În urma acestui succes, România este liderul Grupei D, cu patru puncte (maximul posibil după primele două jocuri). Franța și Germania ocupă pozițiile doi și trei, fiecare cu câte două puncte. Cehia este pe ultimul loc, fără vreun punct câștigat, după ce a pierdut contra Germaniei (joi, în prima etapă), respectiv Franței (vineri, în etapa a doua).  
În ultimul meci din cadrul Grupei D, România va întâlni Cehia (duminică, 8 august, cu începere de la ora 17.00). Având calificarea în faza grupelor principale ca și asigurată, tricolorele mici își pot face deja planuri pentru săptămâna viitoare, când vor avea de susținut meciuri de foc contra Ungariei și Norvegiei.
Sursă foto: EHF (în imagine jucătoarea României Mihaela Andreea Mihai)