REȚEAUA DE GAZE NATURALE din Păușești-Măglași se va extinde cu 22 de kilometri


Așa după cum v-am anunțat în ediția de marți a ziarului nostru, primele proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, iar peste 140 milioane lei au fost alocate pentru patru reţele de gaze de pe teritoriul județului Vâlcea.
La nivel național, au fost aprobate 73 de proiecte pentru investiții, care constau în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. Acestea au valoarea (cumulată) de 3.854.583.847 lei și urmează să fie finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Toate cele 73 de proiecte fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale, cu fuseseră depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.
În județul nostru, cele patru proiecte aprobate vizează următoarele localități:
Râmnicu Vâlcea – Extindere rețea gaze naturale (valoare: 30.110.351 lei);
Călimăneşti – Extindere rețele inteligente de distribuție gaze naturale în orașul Călimănești și înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Bujoreni (valoare: 61.859.955 lei);
Dăeşti – Înființare sistem de distribuție gaze naturale (valoare: 29.443.434 lei);
Păuşeşti-Măglaşi – Extindere sistem de distribuţie gaze naturale (valoare: 19.018.395 lei).

În Păușești-Măglași, alte 45 de străzi vor beneficia de rețea de gaze

În ceea ce privește proiectul care a fost aprobat pentru comuna Păușești-Măglași, trebuie amintit faptul că, potrivit informațiilor care ne-au fost prezentate de către primarul comunei, Alexandru Dediu, extinderea rețelei de gaze naturale va însemna aproximativ 22 de noi kilometri de «conductă» la care localnicii se vor putea branșa. Mai exact, cu fondurile care vor fi asigurate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, la Păușești-Măglași se va introduce rețeaua de gaze naturale pe alte 45 de străzi, ai căror locuitori nu dispun de această utilitate.
La nivel național, prin Programul de Investiții „Anghel Saligny” sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.
Sursă foto: Arhivă