RATĂ URIAȘĂ DE INFECTARE în 11 localități din Vâlcea


Valul 5 al pandemiei de Coronavirus ține morțiș să ne arate, cu fiecare zi care trece, care îi sunt forțele. Deocamdată, nu dă semne de oboseală și aduce noi recorduri fatidice pe capul românilor chiar și acum, după aproape doi ani de la declanșarea pandemiei de COVID-19. Virusul are o forță foarte mare de răspândire, iar numărul celor care sunt depistați purtători ai lui, la fiecare 24 de ore, depășește constant 30.000 de cazuri la nivel național. Nici nu vrem să ne imaginăm care este adevărata rată de infectare la nivel național dacă autoritățile medicale anunță că, la fiecare caz pozitiv depistat, ar fi minim cinci-șase care nu sunt descoperite.

Situația din Vâlcea

Și în județul nostru s-au atins cifre record în ceea ce privește numărul zilnic de cazuri al persoanelor infectate (au fost depistate chiar și 700-800 de cazuri în 24 de ore!). La nivelul zilei de 2 februarie 2022, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea ne informa că situația epidemiologică din județul, conform datelor din aplicația CoronaForms, se prezenta astfel: 31.758 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 829 persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 211 pacienți internați în unitățile spitalicești din județ; 9 pacienți internați la ATI; 1.131 persoane carantinate la domiciliu sau locația declarată; 1.279 persoane izolate la domiciliu sau locația declarată; 881 persoane decedate de la începutul pandemiei.
Îngrijorătoare este și rata de infectare înregistrată în unele dintre localitățile județului, Râmnicul fiind capul de listă la acest trist capitol. Detalii în imaginea de mai sus.
„Testarea persoanelor pentru identificarea infecției cu SARS-CoV-2 se poate realiza și în cadrul cabinetelor de medicină de familie din județ. Lista medicilor de familie care realizează această testare folosind teste rapide antigen se poate vizualiza pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea. La nivelul județului Vâlcea există un număr de 410 paturi alocate pentru îngrijirea pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2”, ne-au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea