Rareş Toader are şanse mari să fie desemnat, din nou, cel mai bun sportiv vâlcean al anului. Atletul clubului Chimia a câştigat aurul Balcaniadei din Grecia


• el se pregăteşte intens pentru Olimpiada de cadeţi din China

Cel mai bun sportiv vâlcean al anului 2013 are mari şanse să „recidiveze” în 2014. Atletul Rareş Toader câştigă medalii dintre cele mai strălucitoare la majoritatea concursurilor la care participă, indiferent dacă acestea sunt naţionale sau internaţionale. Ultima izbândă a sportivului legitimat la CS Chimia Râmnicu Vâlcea a avut loc, week-end-ul trecut, cu prilejul Balcaniadei de Atletism din Grecia. Ca de obicei, Toader a luat startul în proba de aruncarea greutăţii. De această dată, elevul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea a concurat cu bila de 6 kg, specifică juniorilor I, aceasta fiind cu un kilogram mai grea decât cea cu care Rareş aruncă la juniori II. Cu o aruncare ce a măsurat nu mai puţin de 19 metri şi 70 de centimetri, Rareş Toader a câştigat detaşat aurul Balcaniadei din Grecia, atletul sporindu-şi numărul medaliilor obţinute în acest sezon. La întrecerea din Grecia a mai participat și Alin Firfirică. Atletul clasei sportive de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” a câștigat medalia de aur la proba de aruncarea discului.

„Rareş Toader a obţinut încă un rezultat foarte bun. Este vorba despre medalia de aur în proba de aruncarea greutăţii la Balcaniada de Atletism, organizată în Grecia. El a câştigat această medalie după ce a aruncat 19,7 metri cu bila de 6 kilograme. De obicei, Rareş foloseşte bila de 5 kilograme, dar asta se întâmplă când concurează la juniori II, acolo unde este practic categoria lui de vârstă. Dar iată că a reuşit să câştige medalia de aur la juniori I şi chiar la un concurs aşa important precum Balcaniada. Sigur, rezultatul este unul cât se poate de meritat, având în vedere seriozitatea cu care Rareş se pregăteşte încă de când s-a apucat de acest sport. Îi urez încă de pe acum mult succes la cea mai importantă provocare din cariera de până în aceste moment. În luna august, el se va afla în China, acolo unde va avea loc Olimpiada de atletism a cadeţilor. Sper să obţină o medalie şi să demonstreze că este unul dintre cei mai buni sportivi din lume la categoria lui de vârstă”, ne-a declarat Lelioara Alexandrescu, director adjunct la CS Chimia Râmnicu Vâlcea.