Râmnicul va găzdui turneu internațional de handbal feminin juvenil


• la întrecere vor fi prezente selecționatele Norvegiei, Rusiei, Poloniei și României

Săptâmâna 13-19 martie se anunță una plin[ de handbal pentru numeroșii iubitori ai acestui sport din Râmnicu Vâlcea. Din chiar prima zi a acelei săptămâni, Sala Sporturilor „Traian” va deveni locul de pregătire al selecționatei de junioare a României. Speranțele handbalului tricolor sunt pregătite de antrenorii Ion Ivan (antrenor principal), Marius Dănuleț (antrenor secund) și Ildiko Kerekeș Barbu (antrenor cu portarii), acestea urmând să participe la o importantă competiție juvenilă.
Chiar la Râmnicu Vâlcea, Federația Română de Handbal desfășoară turneul internațional „Trofeul Carpați”, versiune pentru junioare a întrecerii amicale cu același nume, organizată de foarte mulți ani, pentru sportivele senioare, tot sub egida FRH. Turneul juvenil care se va desfășura în orașul nostru se anunță unul cât se poate de atractiv. La start se vor afla patru dintre cele mai puternice formații de junioare ale continentului european: Norvegia, Rusia, Polonia și, evident, România. Cele trei formații oaspete vor ajunge în țara noastră în cursul aceleiași săptămâni, ele urmând să se cazeze în Râmnic încă de joi, 16 martie.

Programul turneului

Meciurile din cadrul „Trofeului Carpați” vor debuta vineri, 17 martie. Competiția va fi deschisă de rusoaice și norvegience, cele două redutabile selecționate urmând să se dueleze cu începere de la ora 16.00. Apoi, de la 18.15, pe teren se vor afla româncele. Adversarele lor vor fi fetele din Polonia, acestea alcătuind o selecționată cu progrese vizibile în ultimii ani, capabilă acum să pună probleme oricărui adversar.
Sâmbătă, 18 martie, cu începere de la ora 16.00, Norvegia va întâlni Polonia în primul meci al zilei. Ulterior, cu începere de la ora 18.15, româncele vor primi replica rusoaicelor. Pe 19 martie, în ultima zi a turneului, sunt programate alte două întâlniri la finalul cărora se va decide numele formației câștigătoare a ediției „Trofeul Carpați” din acest an. De la 11.00, Rusia va întâlni Polonia, pentru ca, de la 13.15, România să înfrunte Norvegia. De menționat faptul că toate echipele participante la „Trofeul Carpați” vor primi premii din partea organizatorilor, câștigătoarea având parte de mai multe surprize.
Conform informațiilor prezentate pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal, din lotul lărgit pregătit de antrenorii Ivan, Dănuleț și Barbu fac parte mai multe jucătoare care evoluează pentru echipe de club din Râmnicu Vâlcea. Aceste jucătoare sunt: Cătălina Andreea Mâțaru (CS Chimia Râmnicu Vâlcea), Andreea Preduca (Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea/ Centrul Național de Excelență), Roberta Maria Stamin (CS Chimia Râmnicu Vâlcea).

O nouă acțiune pentru junioare, la finalul lunii martie

După întrecerea amicală organizată în Râmnicu Vâlcea, reprezentativa de junioare a României va lua parte la un alt turneu internațional cu caracter amical. De această dată, competiția la care facem referire se va desfășura într-o locație mai exotică, în Tunisia mai exact. Turneul este intitulat „Jocurile Mediteraneene”, evenimentul fiind aflat la cea de-a XII-a ediție. Competiția se va desfășura în ultimele zile ale lunii martie, în orașul Nabul. Acest turneu reprezintă o bună oportunitate pentru selecționata tricoloră de a-și trece în palmares un trofeu internațional. Asta pentru că, dintre forma’iile care și-au anunțat prezența, România poate fi considerată ca având cea mai puternică echipă.