Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Râmnicul, tot mai puțin atractiv pentru investiții


• în Topul 40 Forbes, al celor mai bune oraşe pentru afaceri din România, capitala județului este în partea a doua a clasamentului

Prestigioasa publicație economică Forbes prezintă topul celor mai bune 40 de oraşe din România pentru afaceri în 2016. Ajuns deja la ediţia a patra, clasamentul este condus de Timişoara, Cluj şi Bucureşti. Metodologia prin care au fost departajate orașele: au fost analizate reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă. Au fost luate în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastruc­tura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ).
Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro. Râmnicul Vâlcea este pe locul 25 devansând, pe regiune, numai Slatina (locul 28) și Drobeta Turnu Severin (locul 32). Târgu Jiu ocupă locul 21, în vreme ce Craiova este abia pe locul 17.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație