Râmnicu Vâlcea a participat în campania „România Reciclează”


Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a organizat, în data de 17 noiembrie, între orele 10.00 – 16.00, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.
Sâmbătă, timp de 6 ore, locuitorii din Râmnicu Vâlcea au avut posibilitatea să predea echipamentele electrice și electronice vechi și acumulatorii portabili uzați la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26. De asemenea, două echipaje mobile s-au deplasat la domiciliul râmnicenilor pentru a prelua deșeurile voluminoase.
Au fost premiați cu tichete cadou toți cei care au predat minim 10 kilograme de deșeuri electrice sau 5 kilograme de baterii uzate.
Datele estimate arată că Municipiul Râmnicu Vâlcea a reușit să colecteze 4,74 tone DEE, reprezentând un număr de 199 echipamente electrice și electronice, asociația ENVIRON oferind locuitorilor Râmnicului bonuri valorice în sumă totală de 4.460 lei. Rezultatele finale urmează a fi anunțate de asociația ENVIRON în momentul încheierii campaniei la nivel național.
Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.
• Biroul de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea