Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

Quo vadis, Costi?


• liderul social democrat vâlcean află azi ce viitor îi rezervă partidul: îl menține în Parlament pentru o majoritate cu care să dărâme Guvernul sau îl lasă la CJ, în urma votului

Situație destul de complicată pentru social-demo­crații vâlceni care, după votul din Duminica Orbului, ar putea să nu mai conducă legislativul județean. Astfel, Costi Rădulescu, omul despre care se spunea că va conduce Consiliul Județean se află printre parlamentarii de care partidul nu se prea poate dispensa în lupta cu Guvernul Cioloș. Astfel, lista PSD cuprinde 14 deputaţi care vor deveni primari, 21 consilieri judeţeni şi 25 ar putea reprezenta PSD în consiliile locale din ţară. Dacă toți acești parlamentari PSD vor demisiona, atunci social-democrații vor pierde majoritatea în Camera Deputaților! Presa centrală notează că marea dilemă pentru PSD este următoarea: dacă trec o moțiune de cenzură acum, din toamnă nu vor avea majoritate să susțină un Guvern PSD. Tocmai de aceea, liderii partidului doresc să tranșeze această temă, ca să fie luată o decizie definitivă.
O soluție pentru PSD ar putea fi alegerile antici­pate, iar explicația ar fi că actualul Parlament va avea prea multe locuri vacante și nu se mai asigură repre­zen­tarea cetățenilor. Nici aliații PSD nu vor fi în for­mulă completă din toamnă. Au mai câştigat mandate la nivel local 9 parlamentari ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, dar şi 4 progresişti. În schimb, rivalii de la PNL pierd doar doi parlamentari, ceea ce îi plasează foarte bine pentru sesiunea din toamnă, când ar putea face majoritate. Acesta este contextul în care a fost convocat și Comitetul Executiv Național (CExN) unde se va decide direcția pe care PSD-ul o vrea pentru președintele său de la Vâlcea.

Etichete: , ,

Alte articole de la Politică și Administrație