Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 aprilie 2021

Puteți să credeți asta: în Vâlcea, una din 50 de mașini aflate în circulație are ITP FALS, EXPIRAT SAU ANULAT!?


Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la:
• instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);
• emisiile poluante (21,1%);
• punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);
• parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%).
Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

Situația din Vâlcea

În județul Vâlcea, pe parcursul anului 2020, au fost verificate 1.438 de vehicule. Dintre acestea, 31,99% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,06% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,76% aveau probleme legate de identificare și 2,02% aveau ITP fals, expirat sau anulat.
După controalele mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul nostru au fost aplicate 467 de amenzi contravenționale și au fost retrase 402 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.
În context, mai este de menționat și faptul că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România. Asta deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Biroul de presă al Registrului Auto Român

Etichete: , , , ,

Un răspuns “Puteți să credeți asta: în Vâlcea, una din 50 de mașini aflate în circulație are ITP FALS, EXPIRAT SAU ANULAT!?”

  1. Scorpius!....
    7 martie 2021 din 12:19

    S-a schimbat programul ANTARES domnul D.Z director zonal…era bine din 5 in 5 minute si decontare carburant DGA, 6 gratis bilete urban, acum din 20/30 intr-o ora….very mal…..foarte rau…treaba cu vorbitul lumii, la masina sub 12 tone, cca 2 milioane, impozit anual, verificari ITEP, va dati sama…talonul…motorina sustin…mai este DIABETUL cumparare substante antigel si cutii prim ajutor diabetici, folii de protectii bord aluminiu,cauciucurile…o sa patiti rau de tot cu casatia restul impozitelor nu, platiti separat ghiseu fisc masina,,acum taxa de parcare auto cu legitimatie reprezentant DGA gratis…foarte mult, o mica bonificatie anuala…revin..masina indispensabila la REVIZII TRIAJ.Raliul CFR duca-se draibii de MOTOR…..railway station, the train…fig.EMIGRRANTII Cehiei.Votai in PSD cu domnul D.Z, noroc sa hie…numarul stampilei VOT secret.Tabela contabilii popi.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate