Pumni de oțel la Râmnicu Vâlcea!


Așa după cum ați aflat din numere anterioare ale cotidianului nostru, în perioada 18-25 iulie, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea găzduiește o competiție pugilistică de anvergură continentală. Este vorba despre Campionatul European de Box pentru cadeți, destinat tinerilor născuți între 1 ianuarie 2003 și 31 decembrie 2004. La startul competiției care a debutat în după-amiaza zilei de marți se regăsesc 275 de participanți, proveniți din 30 de țări; 19 reprezentând România. Campionatul European destinat cadeților este organizat de Federația Română de Box în parteneriat cu Primăria Râmnicului, instituție care a alocat suma de 50.000 de euro pentru buna desfășurare a competiției.
Înaintea ceremoniei de deschidere, la Sala Sporturilor „Traian” s-a desfășurat o conferință de presă la care au participat Vasile Cîtea – președintele FR Box, Mircia Gutău – primarul Râmnicului, Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, Eugen Neață – deputat de Vâlcea și Waldemar Mencel – supervizor EUBC.

Declarațiile oficialilor

În timpul conferinței de presă la care am făcut referire, oficialitățile prezente au oferit mai multe declarații. Să trecem în revistă câteva dintre acestea.
Vasile Cîtea, președinte FR Box: „Este cea mai numeroasă participare din istoria acestei competiții. (…) Evenimentul a fost posibil în urma unui proiect la care am lucrat împreună cu domnul deputat Eugen Neață. Am bătut la ușile administrației publice locale și din fericire le-am găsit deschise. Până acum, lucrurile au decurs bine, ne bazăm în continuare pe sprijinul oficialităților locale, care ne-au pus la dispoziție tot ce am avut nevoie. Le mulțumesc și prin ei tuturor vâlcenilor pentru găzduirea acestui eveniment”.
Mircia Gutău, primarul Râmnicului: „Sunt extrem de bucuros că am pus Râmnicu Vâlcea pe harta orașelor care găzduiesc competiții de anvergură. Sper să vă bucurați de ospitalitatea noastră și vrem să vă dovedim că suntem gazde bune. Îmi doresc ca cei mai buni să câștige și, de ce nu, să reveniți cu plăcere la Râmnicu Vâlcea, un oraș frumos, foarte bine poziționat pe harta țării. De asemenea, îmi doresc ca alături de handbalul vâlcean, care este arhicunoscut pe plan internațional, municipiul nostru să fie recunoscut și pentru această organizare, sperăm impecabilă”.
Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea: „Am avut noi, vâlcenii, norocul să fim de mai multe ori în centrul Europei. În aceste zile sunt mai multe demonstrații de forță în zonă, una fiind cea a sportivilor implicați în această competiție. Pentru noi este o bucurie, este de asemenea o mândrie să fim gazdele acestui european. Se apropie zilele Imnului Național, iar domnul primar a pregătit un program deosebit. Sper să vă simțiți bine în județul Vâlcea și cel mai bun să câștige. Pumni de oțel!”.
Eugen Neață, deputat de Vâlcea: „Sunt aici la propunerea colegului meu Vasile Cîtea, care a avut ideea de a discuta cu oficialitățile locale organizarea acestei competiții la Râmnicu Vâlcea. Putem arăta astfel Europei că avem capacitatea de organiza o competiție de asemenea anvergură și că putem fi o gazdă minunată. Le mulțumesc sportivilor și le doresc succes!”.

Componența echipei României

Categoria 38,5 kg: Raul Pop (CSȘ Râmnicu Vâlcea)
Categoria 40 kg: Patrik Bocsi (Olimpia Căvaș)
Categoria 41,5 kg: Alexandru Boboc (Nicolina Iași)
Categoria 43 kg: Eusebiu Tîrzoman (Gladiatorul Iași)
Categoria 44,5 kg: Marco Manea (CSȘ Călărași)
Categoria 46 kg: Alexandru Ungureanu (CSM Pitești)
Categoria 48 kg: Adrian Preda (CSM Pitești)
Categoria 50 kg: Gabriel Bațiu (CSM Dunărea Galați)
Categoria 52 kg: Alin Crișan (Voința Cluj)
Categoria 54 kg: Samuel Roman (CSȘ Sighet)
Categoria 56 kg: Andrei Musteț (Pandurii Târgu Jiu)
Categoria 59 kg: Sebastian Trandafir (CSM Buzău)
Categoria 62 kg: Cătălin Vicențiu (CS Olimpia)
Categoria 65 kg: Florin Cimpoieșu (Universitatea Cluj)
Categoria 68 kg: Alexandru Năstruț (Banatul Timișoara)
Categoria 76 kg: Daniel Dumitru (CSM Craiova)
Categoria 80 kg: Ștefan Panaitescu (CSM Ploiești)
Categoria 90 kg: Dragoș Guzgă (Scorpions Iași)
Categoria 105 kg: Albert Potoceanu (SCM Bacău)
Colectivul tehnic este alcătuit din: Robert Băeatu, Titi Tudor, Marius Băluță și Marcel Sîrba.

Calendarul competiției

De la debutul Campionatului European și până astăzi, inclusiv, întrecerea de anvergură continentală și-a consumat fazele preliminare. Mâine, 22 iulie, în cadrul a două gale (programate cu începere de la orele 15.00, respectiv 18.30), se vor desfășura meciurile contând pentru sferturile de finală ale fiecărei categorii de vârstă. Duminică, 23 iunie, sportivii se vor afla într-o binemeritată zi de pauză. Luni, de asemenea în două gale, se vor desfășura meciurile contând pentru semifinalele întrecerilor. Apoi, marți, ultima zi a concursului va fi de fapt și cea mai importantă. Cu începere de la ora 15.00 sunt programate meciurile la capătul cărora se va stabili ordinea pugiliștilor în clasamentul final, urmate apoi de festivitatea de premiere a celor mai valoroși sportivi.