Proiectele realizate în Băile Govora – apreciate de jurnaliştii şi scriitorii de turism


Vineri, autorităţile din frumoasă sta­ţiune balneo-climaterică Băile Govora, în frunte cu edilul-şef Mihai Mateescu, au avut ca oaspeţi o delegaţie de jur­na­lişti şi scriitori de turism, membri ai Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR), una dintre cele mai longevive organizaţii profesio­nale de profil din ţară. Întâlnirea fiind una foarte interesantă şi dinamică, dar şi utilă, în acelaşi timp, pentru ambele părţi. A fost o bună oportunitate pentru au­torităţile govorene de a promova staţiunea şi proiectele realizate în ultimii ani.

Delegaţiei i-a fost prezentat un fru­mos film documentar despre istoria sta­ţiunii, punctat de intervenţiile primarului Mihai Mateescu, binevenite şi apreciate de către cei prezenţi, cu lucruri foarte interesante şi inedite. De asemenea, invitaţii au primit mape de prezentare a frumosului oraş-staţiune. Oaspeţii au fost foarte impresionaţi şi încântaţi de lucrurile aflate şi, mai ales, de proiectele realizate în ultimii anii, dar şi de pro­iectele ce se vor derula în viitor. Ei au spus că vor ajuta autorităţile locale în pro­movarea staţiunii la nivel naţional şi internaţional şi vor reveni în Govora, pentru a se documenta şi pentru a o vizita, la pas, tot ceea ce s-a realizat. Trebuie amintit că delegaţia a fost formată din 45 invitaţi, între care cadre universitare de profil, jurnalişti, oameni din ramura turismului, foşti miniştri şi secretari de stat din turism. Tot cu acest prilej, unul dintre invitaţi, prof. univ. Pe­tre Baron şi-a prezentat noul său album monumental bilingv „Turismul balnear în România”, în care staţiunea Băile Go­vora ocupa un loc foarte important.

Aşadar, visul şi strădaniile prima­ru­­lui Mihai Mateescu, ca frumoasa sta­­ţiune vâlceană Băile Govora să ajungă acolo unde se afla, odinioară, între cele mai importante staţiuni din ţară şi din Europa, a început să de roade.

Posting....