PROIECTE CONTURATE pentru 2022, în Băile Olănești


Primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache, are propus ca proiect pentru anul viitor «Modernizarea și refacerea străzii Cartierul Nou» din localitate. Totodată, o investiție majoră este cea legată de creșterea producției de energie în stațiune, energie ce va proveni din resurse regenerabile – realizarea și modernizarea capacității de producție a energiei termice pe bază de energie geotermală. Proiectul se dorește a fi realizat cu fonduri europene și are o valoare de șapte milioane euro.
În ceea ce privește turismul, primarul orașului speră ca lucrurile să revină la o stare cât mai apropiată de normalitate, iar numărul infectărilor cu Coronavirus să scadă, mai ales că tot mai multe persoane din localitate au ales să se vaccineze. În pofida situației pandemice complicate, în vara anului 2021 stațiunea a prezentat interes pentru turiști, aceștia venind la Olănești din toate județele țării, de la familii tinere până la pensionari.
În context mai este de amintit și faptul că stațiunea a fost modernizată, autoritățile publice locale amenajând Parcul central, dar și alte locuri de agrement din oraș.