Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

Produsele Hexi Pharma, blocate!


• directorul DSP Vâlcea, dr. Lorena Mărgăritescu, susține că un viciu de recoltare a dus la probleme în spitalele Horezu și Drăgășani

Prezentă la întrunirea Colegiului Prefectural, conducerea Direcției de Sănătate Publică Vâlcea a făcut lumină – ce-i drept la rugămintea prefectului Renga – privind situația probelor, inițial, neconforme a dezinfectanților de la spitalele din Drăgășani și Horezu. Dr. Lorena Mărgăritescu a precizat că motivul pentru care, la un moment dat, două spitale vâlcene se aflau pe „lista neagră” a Ministerului Sănătății îl reprezintă un viciu de procedură, respectiv de recoltare a probelor.

Într-o primă etapă, s-au depistat spitalele care aveau contracte cu Hexi Pharma și dețineau produsele pentru dezinfecție. Din cele 14 unități medicale cu paturi publice sau private, cinci dețineau substanțele respective. În etapa a doua, s-a verificat eficiența dezinfecției. În Vâlcea, în urma unui autocontrol, la două spitale probele au ieșit neconforme. Mă refer la spitalele din Horezu și Drăgășani. A fost vorba de o verificare proprie, făcută de cei din spitale…adică, un autocontrol. Noi, cei de la DSP, am recoltat probe pentru a constata dacă, într-adevăr, sunt probleme. S-a constatat că probele sunt conforme. A fost vorba de un viciu de procedură, de recoltare”, a declarat dr. Mărgăritescu, director DSP Vâlcea.

Produsele biocide de la Hexi Pharma, aflate în stocurile spitalelor vâlcene, au fost blocate de la utilizare. S-a impus un audit intern la spitale pentru verificarea contractelor încheiate, vizată fiind perioada 2012 – 2016. În plus, managerii spitalelor au instrucțiuni de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea dezinfectanților în regim de urgență, de la alte firme.

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines