Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

Prinși furând lignit din vagoanele CET Govora


În ziua de 24 iulie, jandarmii vâlceni, aflați în misiune, în zona municipiului Rm.Vâlcea, au observat în jurul orelor 10.15, în cartierul Colonie Nuci, doi bărbaţi şi o femeie care sustrăgeau cărbune din vagoanele aflate în antestaţia CET Govora şi-l încărcau în saci de rafie. Jandarmii au intervenit, i-au oprit pe cei trei, în urma verificărilor stabilindu-se că este vorba despre persoane din Râmnic și Târgu-Mureș. Cei trei au pătruns în zona de siguranţă feroviară din antestaţia CET Govora şi au sustras cantitatea de 1.360 kg cărbune (lignit)  din vagoanele aflate în staţionare. Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate şi predat reprezentanţilor S.C. CET GOVORA S.A., iar celor trei le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228- 229, Cod Penal. Actele de constatare au fost înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

Din Sibiu, la furat cărbune în Vâlcea
În jurul orelor 20.45, patrula de ordine publică a Jandarmeriei a  mai observat doi bărbaţi care transportau cărbune cu ajutorul unei autoutilitare marca Mercedes Vito. Jandarmii au solicitat în sprijin un echipaj de la poliţia rutieră care a oprit autoutilitara pentru control, iar la verificarea interiorului acesteia au fost găsiţi 50 saci de rafie plini cu cărbune (1.940 kg. lignit). S-a stabilit în urma verificărilor că sacii în care era depozitat cărbune apațin unui bărbat de 34 de ani domiciliat în sat Veştem, judeţul Sibiu, care le-a spus jandarmilor că a sustras cărbunele din antestaţia CET Govora, cu scopul de a-l comercializa. Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate şi predat reprezentanţilor S.C. CET GOVORA  S.A., iar bărbatului i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228- 229, Cod Penal. Actele de constatare au fost înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

La pescuit, cu unelte interzise
În ziua de 23 iulie, jandarmii au observat, în jurul orei 07.00, în zona localităţii Orleşti, pe râul Olt, la aproximativ 500 m aval de CHE Zăvideni, un bărbat în timp ce pescuia comercial cu ajutorul unei bărci pneumatice şi plase monofilament. Jandarmii au intervenit şi l-au interceptat pe cetățeanul de 43 de ani din sat Dienci, jud. Olt în timp ce pescuia ilegal folosind 300 m setcă monofilament cu ochiuri de 4,5X4,5 cm şi 120 m setcă monofilament cu ochiuri de 3,5X3,5 cm. Acestuia i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/2009 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele folosite la săvârşirea faptei au fost predate lucrătorilor din cadrul poliţiei Prundeni pentru continuarea cercetărilor.

Dosar penal pentru furtul unui clește de tăiat sârmă

dosare-justitieJandarmii vâlceni aflaţi în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în zona mun. Rm.Vâlcea au observat pe str. Mihai Viteazul în jurul orelor 15.00, un bărbat care a ieşit în grabă din curtea imobilului  cu nr. 36, având asupra sa un cleşte de tăiat sârmă. Jandarmii au intervenit şi  l-au oprit pe bărbat, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba de un cetățean de 47 de ani din Poienarii de Argeş, jud. Argeş, care a intrat în incinta imobilului de la nr.36 şi a sustras cleştele de tăiat sârmă pentru a-l valorifica ulterior. Prejudiciul creat şi bărbatul căruia jandarmii i-au întocmit acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat” au fost predaţi lucrătorilor de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politie