Primarul Ion Nicolae reia negocierile cu Hidroconstrucția


• în lipsa fondurilor, autoritățile din Câineni au plătit cu greu constructorul care, într-un final, a părăsit investiția
• revine Hidroconstrucția pentru a finaliza reabilitarea drumurilor comunale?

Pe OUG nr.28/2013, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, autorităților din Câineni le-a revenit suma de 303.000 lei, bani ce țintesc asfaltarea drumurilor comunale. Banii sunt insuficienți și, mai nou, autorită­țile trebuie să reia discuțiile cu Hidro­construcția, firma care s-a ocupat de drumuri, dar care, fiind greu plătită, a părăsit investiția. „În condițiile în care întreaga investiție se ridică la 43 de miliarde lei vechi, iar noi nu am primit decât 10 miliarde, vă dați seama că nu e tocmai ușor. Am trimis adresă domnului director de la Hidroconstrucția cu gândul că poate vom relua colaborarea, acum că am primit și acești bănuți. Să facem măcar parțial un drum. Noi suntem cu datoriile la zi, dar vă dați seama, în lipsa altor fonduri, firma s-a retras. Sper să găsim înțelegere și de banii primiți să mai facem o lucrare”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Ion Nicolae.
Alesul local din Câineni, liberalul Ion Nicolae, în cazul în care va primi ok-ul Hidroconstrucției, are de gând să demareze lucrările de asfaltare la drumul din satul Greblești, de altfel, cel mai mare sat din comună. Parțial, drumul va fi reabilitat, urmând să fie finalizat în cea de-a doua etapă de atribuire a fondurilor. Termenul final de realizare a întregii investiții ar fi fost anul acesta, dar, tot din lipsa banilor, autoritățile au prelungit perioada, realizând un act adițional.