Doi tineri veneau din Argeș pentru a fura motorină din rezervoarele camioanelor parcate în Câineni


În data de 6 martie 2024, polițiștii Postului Câineni au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de doi bărbați, din județul Argeș, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a reieșit faptul că tinerii, în vârstă de 22 și 25 de ani, domiciliați în comuna Bogați, județul Argeș, ar fi sustras, în nopțile de 6/7 noiembrie 2023 și 22/23 ianuarie 2024, aproximativ 660 de litri de motorină din rezervoarele autocamioanelor staționate pe timpul nopții în parcările din comuna Câineni.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele celor două persoane, au fost identificate mai multe bunuri, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind indisponibilizat și un autovehicul.

„În baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, ei fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în cursul zilei de 7 martie fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, în vederea luării unei măsuri legale. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi bărbați, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Posturilor de Poliție Racovița, Perișani și Titești, împreună cu cei de la Poliția orașului Brezoi și luptători din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Vâlcea și Argeș”, ne-au informat polițiștii vâlceni.