Primarul din Călimănești a aniversat familiile ajunse la 50 de ani de căsătorie


20 mai 2021 nu a fost doar ziua când orașul Călimănești a aniversat 633 de ani de la atestarea documentară; a fost și momentul când primarul și consiliul local au omagiat familia ajunsă la 50 de ani de conviețuire, a omagiat respectul și iubirea care au fost baza acestor familii durabile. Într-un cadru festiv, Florinel Constantinescu s-a adresat cu emoție celor prezenți, mai ales că, peste ceva vreme se va afla chiar el printre cei care vor fi nominalizați…Așadar, un discurs apropiat de semenii săi care a produs emoție și bucurie invitaților. Spicuim: „Ne-am adunat aici să aniversăm și să omagiem cele mai longevive familii din orașul Călimănești. Facem acest lucru de mai mult timp, dar cred că acesta este unul dintre cele mai importante gesturi de recunoaștere publică pe care le avem de făcut.

Familia este, cred eu, cea mai importantă instituție pentru un om. Lumina primei zile din viața fiecăruia a fost văzută într-o familie și acest lucru ne va urmări întreaga viață. Pentru că lumina nu este doar aceea pe care o dă soarele, ci și lumina pe care o dau, în familie, părinții, bunicii, frații, surorile, verișorii și toți ceilalți, alături de care copiii devin adolescenți, tineri, oameni maturi și apoi vârstnici, veterani, ca doamnele și domnii pe care îi sărbătorim acum.

Acesta este un omagiu adus familiei, locul în care fiecare dintre noi a devenit om. Prin comparație, la școală ne dezvoltăm intelectual, la biserică ne dezvoltăm moral, iar în familie ne dezvoltăm priceperile de a fi la rândul nostru oameni, în toată puterea cuvântului.

Aceasta este o zi în care omagiem familia. Familia rezistentă, ajunsă, iată, la 50 de ani. Nu există mai mare mândrie în viață decât să arăți celorlalți oameni o familie construită să reziste în timp. O familie care a adunat atâtea decenii de viață a trebuit să treacă, evident, și prin multe încercări și greutăți. Faptul că familiile dumneavoastră au acum o vârstă atât de importantă arată că ele s-au bazat pe bună înțelegere și – cel mai important lucru – pe multă iubire. Acesta este sentimentul cel mai important într-o familie. Familiile reușite încep cu o poveste de iubire și rezistă numai dacă povestea aceea durează. Avem, așadar, în fața noastră și mari povești de iubire.

Felicitările mele se referă la acest lucru. La povestea de iubire care v-a ținut împreună și pe care vă urez să o continuați încă mulți ani în sănătate și bucurii.

La mulți ani!