Primarul Bănacu anunță: „Numai noi putem salva DJ 646 E, Consiliul Județean n-are nici o intenție să se implice!”


• șeful administrației din Bărbătești adună de zor semnături pentru un protest anunțat încă din  vremea lui Ion Cîlea: blocarea DN 67

DJ 646 E între Bărbătești și Costești rămâne motivul principal de nemulțumire al administrației conduse de către pesedistul Cons­tantin Bănacu (foto stânga). După „recen­să­mân­tul gropilor” de pe vremea lui Ion Cîlea, edilul social-democrat revine cu problema asfaltării dru­mu­lui. Nemulțumit de faptul că res­pec­tiva șosea nu se află în atenția CJ, Bănacu vrea să pună în apli­care o idee de protest mai veche, blocarea DN 67 către Horezu: „Cred că se abuzează un pic de răbdarea și de nervii noștri. Sunt prea mulți ani de când acest drum este lăsat practic să se prăbu­șeas­că sub ochii autorităților. Am avut discuții și cu domnul președinte Păsat și i-am expus pe îndelete situația și implicațiile pe care le are agravarea stării în care se află drumul. Nu am văzut absolut nici o reacție, de aceea, am strâns deja 145 de semnături. N-are rost să vă mai spun eu că aproape toți cei care au mașini în Bărbătești au iscălit imediat. Nu înțeleg ce este așa greu să asfaltezi trei kilometri și jumătate de drum în anul 2015. Drumul aces­­ta a mai fost asfaltat cu aproape 50 de ani, iar de atunci, n-a mai avut parte nici măcar de-o reparare. Stratul de bază persistă și azi, mai este nevoie doar de 4-5 centimetri de asfalt, adică un milion de lei, sau mai puțin.” Bănacu vine și cu o alternativă: declasificarea drumului de la județean la comunal: „Eu pot să fac pariu că lucrurile s-ar mișca infinit mai repede cu acest drum trecut în răspunderea noastră. Ar fi prioritatea noastră zero și am rezolva cazul infinit mai repede. Eu vreau să cred că mai există voință politică și că nu trebuie să ajungem la gesturi extreme, adică să blocăm DN 67”.

Peștereanu, umăr la umăr cu Bănacu

Edilul din Bărbătești nu este singur în această șarjă la adresa CJ. Lângă el, stă și vecinul și prie­tenul Toma Peștereanu (foto dreapta) de la Cos­tești. Acesta nu se sfiește să acuze direct vârful Consiliului pentru dezinteres: „Văd că ,de jumătate de an încoace, toate-s numai lapte și miere prin județul acesta. Cât trăia domnul președinte Cîlea, presa era inundată de atacurile liberalilor ba pe tema Oltchim, ba CET, ba drumuri! Acum, e pace și caniculă. S-au rezolvat toate cu nea Gică la butoane… Chiar așa de bine o ducem?! Eu cred că situația este mai gravă ca niciodată dar că fără țapul ispășitor Cîlea, ar fi ilogic să se critice liberalii între ei, nu? I-am transmis deja domnului primar Bănacu sprijinul meu și în ceea ce privește strângerea de semnături și în ceea ce privește blocarea DN 67. Pot să afirm cu tărie că nici de data asta nu ne va băga nimeni în seamă, nici cu declasarea drumului și cu atât mai puțin cu fonduri…”