Primăria Râmnicului sprijină sportul de performanţă


• edilul Gigi Matei a premiat două vâlcence campioane mondiale la handbal feminin

Vineri, în sala de şedinţe a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, primarul Ion Gigi Matei a organizat o festivitate de premiere pentru cele două handbaliste din oraşul nostru care au devenit campioane mondiale la competiţia destinată junioarelor, desfăşurată recent în Macedonia. Conform hotărârii consilierilor locali, Florentina Craiu (foto dreapta) şi Iulia Andrei (foto stânga) au fost premiate cu suma de 3.000 lei, dar şi o plachetă, însoţită de diplomă. Florentina Craiu, pivotul echipei HC Municipal Râmnicu Vâlcea a fost prezentă la eveniment, în timp ce Iulia Andrei, inter stânga la Colegiul Energetic, a lipsit motivat, ea aflându-se într-o binemeritată vacanţă pe litoralul românesc.

„Avem un moment deosebit. Oraşul nostru a avut două jucătoare în celebra echipă care a câştigat Campionatul Mondial de handbal feminin junioare din Macedonia. Ne mândrim că oraşul nostru a fost reprezentat la un nivel aşa de înalt. Am dorit să le evidenţiem în mod deosebit pe cele două jucătoare, Florentina Craiu, aici de faţă, şi Iulia Andrei. Acestea îşi desfăşoară activitatea pentru echipe ce reprezintă oraşul nostru. Florentina Craiu este componentă a echipei noastre, a echipei Consiliului Local al Primăriei, unde a debutat la o vârstă foarte fragedă. Este un lucru deosebit să joci în Liga Naţională la vârsta de 16 ani. S-a confirmat valoarea sportivei la recenta competiţie de nivel mondial. De asemenea, Iulia Andrei este componentă a echipei Liceului Energetic. Iulia Andrei nu poate să fie astăzi de faţă pentru că a plecat într-o binemeritată vacanţă la mare. Se întâmplă rar să avem astfel de evenimente la Primăria Râmnicului. Avem ocazia de a prezenta oameni atât de valoroşi, precum campioanele mondiale. Trebuie să spun că Primăria Râmnicului face mari eforturi pentru buna funcţionare a Centrului de Excelenţă, face eforturi chiar mai mari decât toate primăriile din ţară. Şi nu o face de astăzi, ci de ani buni, cu vârf şi îndesat, atât material, cât şi financiar. Pentru ca lucrurile să fie foarte exacte, trebuie să spunem că Primăria Râmnicului contribuie anual cu suma de două miliarde lei vechi. Spre exemplu, până acum s-au plătit la zi 140.000 de lei. Avem chiar şi ceva avans din suma pe care ne-am angajat să o plătim de două miliarde lei vechi în fiecare an. Am considerat că prin sprijinul nostru anual am contribuit la succesul pe care l-au obţinut aceste fete la competiţia mondială. În şedinţa viitoare a Consiliului Local, vom propune, pe lângă placheta şi diploma din partea Primăriei, să premiem aceste două merituoase campioane mondiale, cele două de care vorbeam, Florentina Craiu şi Iulia Andrei, cu suma de 3.000 lei. Asta este ce putem să facem şi sperăm ca pe viitor să avem şi mai multe talente şi să ajungem în situaţia de a le premia” (…) „Iuliei Andrei îi vom oferi diploma şi placheta în viitoare şedinţă a Consiliului Local. Aceste fete sunt tinere, dar eu am foarte mare încredere că ele vor mai reuşi performanţe asemănătoare. Fetele sunt foarte modeste şi disciplinate. Sunt calităţi care se regăsesc numai la sportivii care au primit o educaţie în acest sens. Eu am experienţă în acest sport, de pe margine bineînţeles, şi se vede că ele au caractere pentru a ajunge mari sportive. Pot reuşi în viaţă prin sport”, a declarat edilul social-democrat Ion Gigi Matei în şedinţa de vineri a Consiliului Local.

„Centrul Naţional de Excelenţă are patru instituţii care susţin activităţile. Este vorba despre Federaţia Română de Handbal, Primăria Râmnicului, Ministerul Educaţiei şi Consiliul Judeţean. Din acest motiv putem spune că această echipă este a întregului judeţ. Spaţiile în care se desfăşoară activităţile sportive aparţin Ministerului Educaţiei. Noi susţinem utilităţile, cheltuielile şi acordăm suma de două miliarde lei vechi, sumă care, în mare parte, merge la profesorii de la Centru şi cei care au descoperit aceste talente”, a completat primarul Matei.

„Experienţa din Macedonia este una de neuitat. A fost foarte frumos şi mă bucur că am reuşit să câştigam medalia de aur. Vă mulţumim mult şi sperăm că vom mai reuşi rezultate la fel de bune pe viitor. Pot spune că am muncit mult să ajungem aici. Noi avem zilnic câte două antrenamente”, a declarat vâlceanca Florentina Craiu, campioană mondială la CM Under 18 din Macedonia.