Primăria Râmnicului a primit finanţare pentru întocmirea documentaţiei tehnice de reabilitare a parcului central


Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a informat vineri, 25 septembrie 2020, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea că proiectul „Reabilitare Parc Mircea cel Bătrân” a fost admis în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică POAT – domeniul „Regenerare Urbană” pentru finanţarea documentaţiei tehnice aferente. Proiectul ce vizează parcul central al oraşului are în vedere plantarea de arbori şi arbuşti, refacerea aleilor pietonale, realizarea unui sistem de iluminat inteligent prin amplasarea unor stâlpi echipaţi cu tehnologie LED şi senzori sensibili la mişcare şi la intensitatea luminii ambientale, a unui circuit de supraveghere video şi a unui sistem de irigaţii, automatizat şi eficient, dotat cu o staţie meteo şi senzori speciali pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau sol saturat. Se va avea în vedere şi instalarea unei staţii pentru monitorizarea calităţii aerului.
Totodată, proiectul urmăreşte punerea în valoare a vechiul zid al centrului istoric care înconjoară parcul şi a monumentelor istorice aflate în incinta acestuia, precum şi crearea tuturor facilităţilor pentru organizarea de activităţi culturale, îndeosebi cu specific istoric şi social. Primăria Râmnicului va depune proiectul complet în cadrul exerciţiului bugetar european 2021-2027, imediat după lansarea liniilor de finanţare.

Trei punți pietonale ar putea fi construite peste râul Olănești

Municipalitatea Râmnicului a depus un al doilea proiect (intitulat „Creşterea mobilităţii urbane pietonale şi cicliste”) în cadrul POAT, pe domeniul „Mobilitate Urbană”. Prin acest proiect se urmărește amenajarea a peste 46 km de piste de biciclete, dar și amplasarea de parcări pentru biciclete şi staţii de închiriere. De asemenea, se dorește construirea a trei punţi pietonale peste albia râului Olăneşti. Proiectul la care facem referire se află, la acest moment, în evaluare la ADR SV Oltenia.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea