Președintele HCM a solicitat sprijin financiar pentru echipa de handbal


• discutând «la modul constructiv», Costi Rădulescu a propus trasarea unor „tușe de culoare” pe tricourile jucătoarelor
Ședința ordinară a Consiliului Județean din această dimineață de vineri, 30 iunie, a venit cu o propunere mai puțin așteptată în atenția consilierilor și a președintelui Costi Rădulescu. Petre Berbecaru, președintele HC Municipal Râmnicu Vâlcea, a venit cu propunerea ca „Parlamentul Vâlcii” să sprijine financiar echipa de handbal, echipă care se bucură și de sprijinul Primăriei Râmnicului. Cunoscutul om de handbal și-a motivat solicitarea prin următoarele cuvinte: „Mă simt onorat că sunt în fața dumneavoastră și vreau să vă solicit un sprijin pentru Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea, club care își propune, așa cum știți, să readucă sau să reînnoade performanțele pe care le-a obținut echipa de handbal Oltchim, în următorii ani. În acest sens, am făcut o solicitare către Consiliul Județean. Am făcut această solicitare pentru că mai sunt consilii județene care sprijină sportul și sunt convins că o poate face și județul Vâlcea pentru că aș dori ca Vâlcea să redevină capitala handbalului feminin românesc”.

Ce va oferi la schimb HC Municipal pentru eventualul sprijin financiar oferit de CJ Vâlcea?

Petre Berbecaru și-a continuat pledoaria în fața consilierilor județeni și a președintelui Rădulescu făcând cunoscută modalitatea în care echipa de handbal se va revanșa pentru eventualul sprijin pe care îl va primi din partea CJ: „Noi vom mediatiza acest sprijin prin diferite mijloace, bannere, tricouri. Am și adus, dacă vreți, un tricou. Acesta are inscripționat numele Consiliului Județean Vâlcea. Deci, pe tricourile de joc ale echipei noastre va apărea numele Consiliului Județean, care sprijină handbalul. Acesta este un tricou de anul trecut, echipamentul pentru sezonul următor abia a sosit ieri (n. red. 29 iunie). Dar popularizarea o vom face și în sala polivalentă. Prin mijloace mass-media și așa mai departe. Noi ne-am zbătut foarte mult…”.

Tricoul roșu a stârnit zarvă în „Parlamentul” Vâlcii

La acel punct al monologului, Petre Berbecaru a fost oprit de către un consilier județean, care a strigat insistent: „Domn director, în loc de HCM, scrieți PSD!”. Asta cu aluzie directă la faptul că tricoul prezentat de președintele Berbecaru era preponderent de culoare roșie.
În momentul de zarvă creat, președintele Rădulescu a intervenit autoritar cu propunerea care a stârnit și mai multe zâmbete: „Dacă îmi permiteți, domnule președinte, am cel puțin o propunere mai bună de inscripționare, dar nu discutăm acum. (…) Domnule președinte, vă mulțumesc frumos. Păstrând, așa, un dialog să zicem constructiv, ca să fie toată lumea împăcată și ca să ajungem la ceva foarte frumos, la drapel, dacă adăugați o tușă de galben și una de albastru cred că toată lumea va fi absolut împăcată”. Rădulescu a trimis așadar încă o ironie, nu tocmai fină, liberalilor, făcând aluzie la culorile lor: galbenul și albastrul.

Posting....