Președintele CJ Vâlcea a solicitat fonduri guvernamentale pentru spitalele din județ


Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a anunțat că, marți, 17 martie, a înaintat o adresă primului-ministru, Ludovic Orban. Prin această adresă înaintată primului om din Guvernul României, Constantin Rădulescu a solicitat alocarea, în regim de urgență, a unor sume de bani pentru unitățile spitalicești din județul Vâlcea, dar și pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea.
Cum lesne se poate înțelge, sumele de bani solicitate sunt necesare pentru depășirea crizei generate de răspândirea coronavirusului, criză care afectează și județul nostru.

Au fost solicitate aproape patru milioane de lei pentru spitale și peste zece milioane de lei pentru DGASPC Vâlcea

„Consider că este foarte important ca aceste sume de bani să fie acordate, în regim de urgență, întrucât este nevoie să fim pregătiti pentru situația în care numărul de cetățeni infectați cu COVID-19 ar crește la nivelul județului nostru. Astfel, am solicitat suma de 3.750.000 lei (37,5 miliarde lei vechi) pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, materiale de curățenie, dezinfectanți și alte materiale specifice pentru dotarea unităților spitalicești și de asistență socială. De asemenea, am solicitat suma de 10.318.000 lei (103,18 miliarde lei vechi), pentru asigurarea serviciilor sociale din sistemul de protecție a copilului și din centrele publice pentru persoane adulte cu handicap”, se arată în declarația președintelui Consiliului Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea