Premiile acordate campioanelor mondiale au fost dublate prin hotărâre de Guvern


• o sumă substanţială de bani ar putea veni din partea televiziunii care a transmis finala CM în România
Nume precum Florentina Craiu, Iulia Andrei, Alina Ilie, Oana Bucă sau Isabela Roşca nu vă spuneau, cel mai probabil, prea multe lucruri până săptămâna trecută. Acestea trebuie să fie însă de acum înainte cunoscute de către iubitorii sportului din judeţul nostru, cele patru jucătoare vâlcence devenind, nu mai departe de duminica trecută, campioane mondiale! După cum se cunoaşte, naţionala Under 18 de handbal feminin a triumfat în cadrul CM din Macedonia, adjudecându-şi medalia de aur la capătul unui turneu în care nu a cunoscut gustul înfrângerii şi s-a impus cât se poate de clar în marea finală contra Germaniei (scor 32-21).
Aşa cum era normal, o asemenea performanţă nu putea trece neobservată de către autorităţile centrale din ţara noastră. Guvernul României a oferit iniţial 9.300 lei de fiecare jucătoare. Ulterior, în data de 4 august, la întoarcerea jucătoarelor în ţară, fondul destinat premierii handbalistelor a fost dublat, astfel că fiecare vâlceancă ce a făcut parte din lotul Under 18 va fi remunerată cu 18.600 lei. Selecţionata pregătită de către antrenorul Aurelian Roşca este prima care a cucerit un titlu mondial în ultimii 15 ani. Ultima performanţă asemănătoare, indiferent de disciplina sportivă, a fost reuşită tot de către echipa naţională de junioare, la Campionatul Mondial de China, în anul 1999.
Iar veştile bune nu se opresc aici pentru tinerele jucătoare, proaspete campioane mondiale. Pe lângă premiile oferite de către Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului, reprezentanţii televiziunii care a transmis finala Campionatului Mondial din Macedonia au anunţat că vor vira sume generoase în conturile jucătoarelor. Astfel, deşi nu avea nicio obligaţie faţă de selecţionata Under 18 a României, televiziunea sportivă respectivă va premia naţionala de handbal feminin cu 100.000 euro!