Pregătiri intense pentru Liga a III-a


• fotbaliștii de la CS Șirineasa își propun mai mult decât salvarea de la retrogradare în primul sezon petrecut în fotbalul profesionist

Barajul câștigat cu scorul de 5-4 în dubla manșă contra doljenilor de la Tractorul Cetate a deschis larg perspectivele fotbaliștilor de la CS Șirineasa. Acum, cei mai mulți dintre „campionii de la Vâlcea” – după cum s-au autointitulat – se pregătesc pentru cel mai important sezon din întreaga lor carieră. Deși câțiva dintre aceștia au evoluat în trecut pentru FC Oltchim în Liga a III-a, noua experiență în fotbalul profesionist reprezintă pentru toți o adevărată provocare. În această categorie îi putem include pe Octavian Marinescu și Grigore Ceapă, doi dintre artizanii obținerii marelui succes al promovării.
Pe de o parte, promovarea celor de la CS Șirineasa se aseamănă cu reușita Damilei Măciuca din anul 2011, care rămăsese ultima pentru o echipă din Vâlcea până la reușita băieților antrenorului Iordache de săptămâna trecută. Spunem că se aseamănă fiindcă este vorba tot despre o echipă de comună, ce a reușit, la nivelul județului nostru, ceea ce nu reușiseră cluburi din orașe sau chiar din municipii!
Acum, jucătorii de la CS Șirineasa se află în vacanță. Timpul lor de respiro va fi unul destul de scurt. Asta pentru că la finalul lunii iulie (sau cel târziu începutul lui august) se va da startul oficial în cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc. Cât privește obiectivul pentru care CS Șirineasa se va lupta în acest sezon, deși nu a fost anunțat încă în mod oficial, se pare că acesta nu va fi reprezentat doar de salvarea de la retrogradare. Băieții doresc să facă o figură frumoasă și să încheie campionatul pe un loc cât mai onorabil.