„Prefectul județului nu deschide pârtii”


• declară Florian Marin, reprezentantul Guvernului în teritoriu
Contrariat de unele declarații apărute cu privire la pârtia de la Vidra, dacă se deschide și când anume, prefectul județului, Florian Marin, a ținut să lămurească mai multe aspecte, mai ales că la adresa sa s-au adus și injurii. Redăm, mai jos, declarația reprezentantului Guvernului în teritoriu:
„De câteva zile văd, atât în spațiul public, dar, mai ales, în cel virtual, că este analizat sub toate aspectele un subiect extrem de disputat: deschiderea pârtiei de la Vidra. De asemenea, a existat și un comunicat foarte pertinent și corect al președintelui Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu, care a explicat în termeni obiectivi situația domeniului schiabil și măsurile instituționale întreprinse, pe care legea le permite.
Potrivit unor opinii, exprimate mai ales în spațiul virtual, printre cei vinovați de nedeschiderea până la această dată a pârtiei, s-ar afla și Instituția Prefectului și implicit prefectul județului. Fac abstracție de comentariile aproape injurioase și vreau ca toată lumea să înțeleagă realitatea situației și nu ceea ce se induce a fi realitate.
Instituția prefectului, dar și prefectul județului, oricât de mult și-ar dori ca toate obiectivele economice ori de altă natură din județ să funcționeze, are atribuții strict delimitate și își desfășoară activitatea pe baza unei legi.
Ori, potrivit acestei legi, prefectul județului nu deschide pârtii ci activitatea este strict apanajul administrației locale, care are, în conformitate cu prevederile legale, autonomie funcțională.
Fără îndoială că, dacă această pârtie nu se va deschide, după data asumată de către primarul localității și de către Consiliul Local Voineasa, voi solicita, în baza competențelor legale, ca instituțiile abilitate să verifice motivele nefuncționării domeniului și să dispună măsuri în consecință, urmând să vă informez cu privire la acestea, așa cum am făcut-o de fiecare dată”.

Posting....