Poziția FSLI față de schimbarea calendarului școlar: „LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA… ȘCOALĂ!”


Intenția Ministerului Educației de a modifica structura calendarului anului școlar în contextul pandemiei de COVID 19 este respinsă cu fermitate de către sindicatele din sistem.
Astfel, într-o luare oficială de poziție, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția că: „În intervalul de timp de la momentul în care în mass-media a apărut știrea că domnia voastră doriți modificarea structurii anului școlar în curs, în sensul prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni, în intervalul 2 aprilie – 3 mai 2021, urmată de prelungirea perioadei cursurilor până la începutul lunii iulie, au apărut reacții nefavorabile ale salariaților din sistem, pe lângă cele ale elevilor și părinților.
În opinia majorității celor care ne-au solicitat să intervenim pentru a se renunța la ideea modificării structurii anului școlar, se creează un stres suplimentar, atât pentru personalul didactic, dar mai ales pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/XIII-a, al căror program de pregătire va fi cel mai afectat. De asemenea, trebuie avut în vedere că vor fi afectați și elevii din învățământul profesional și tehnic care vor fi nevoiți să meargă la școală până la finalul lunii iulie.
Totodată, nu trebuie uitat că luna iulie este o perioadă în care pot fi temperaturi caniculare, ceea ce va avea grave repercusiuni asupra elevilor ce ar susține evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a în acel interval. De asemenea, nu trebuie neglijat nici faptul că temperaturile ridicate din luna iunie vor afecta și elevii care vor veni la cursuri”.
Sursă foto: Arhivă

Posting....