Pompierii vâlceni sting incendii și în alte județe


Recent, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit, în localitatea Câmpu Mare, din județul Olt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, la coșul pentru evacuarea fumului de la centrala termică. Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe coș, imobilul fiind salvat la timp prin intervenția promptă a pompierilor. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma necurățării corespunzătoare a sistemului de încălzire a locuinței.

Recomandări de la pompieri pentru a evita astfel de situații

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea oferă mai multe informații în vederea prevenirii unor astfel de evenimente neplăcute:
• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine, care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).