Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2020

Pompierii vâlceni au petrecut de ziua lor


În data de 13 septembrie 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a sărbătorit 172 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848. Totodată, a fost marcată şi sărbătorirea a 12 ani (26.09.2008) de la înfiinţarea Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare în judeţul Vâlcea (S.M.U.R.D.).
Cu acest prilej, între orele 10.00 – 13.00, cetăţenii au putut vizita Detașamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea – Strada Decebal nr. 7 și Detașamentul de Pompieri Drăgășani – strada Nucilor nr. 1. Vizitatorii au avut posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul s-a realizat pe baza unui act de identitate, iar în incinta locațiilor a fost obligatorie respectarea măsurile de prevenire și combatere a contaminării cu noul coronavirus SARS Cov -2.
Festivitatea militară se va desfășura în data de 14 septembrie 2020 numai cu angajații inspectoratului. În cadrul festivității se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”. Ulterior se vor recompensa cadrele care s-au remarcat pe parcursul anului în curs.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea
Sursă foto: Arhivă

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate