Pompierii vâlceni au petrecut de ziua lor


În data de 13 septembrie 2020, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a sărbătorit 172 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848. Totodată, a fost marcată şi sărbătorirea a 12 ani (26.09.2008) de la înfiinţarea Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare în judeţul Vâlcea (S.M.U.R.D.).
Cu acest prilej, între orele 10.00 – 13.00, cetăţenii au putut vizita Detașamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea – Strada Decebal nr. 7 și Detașamentul de Pompieri Drăgășani – strada Nucilor nr. 1. Vizitatorii au avut posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul s-a realizat pe baza unui act de identitate, iar în incinta locațiilor a fost obligatorie respectarea măsurile de prevenire și combatere a contaminării cu noul coronavirus SARS Cov -2.
Festivitatea militară se va desfășura în data de 14 septembrie 2020 numai cu angajații inspectoratului. În cadrul festivității se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”. Ulterior se vor recompensa cadrele care s-au remarcat pe parcursul anului în curs.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea
Sursă foto: Arhivă